Hem / Nyheter & Event / Gotland / Det blir ett Framtidskoll 2022

Det blir ett Framtidskoll 2022

I ett flertal regioner bjuder Ung Företagsamhet, i samarbete med Sparbankerna och Swedbank, in högstadieklasser till temadagen Framtidskoll. Det är en dag som innehåller tankeväckande föreläsningar på temat utbildning, jobb och privatekonomi. Syftet med Framtidskoll är att förbereda eleverna inför stundande vägval. Kort och gott - att ge dem koll på framtiden. Nu är det Gotlands tur och nu välkomnar vi alla öns niondeklassare.

Dagen består av tre pass som handlar om entreprenörskap, privatekonomi, självkännedom och kunskap om arbetslivet. Efter att ha deltagit på Framtidskoll kommer eleverna ha fått nya tankar om framtiden och grundläggande kunskap om hur man sköter sin privatekonomi. Till vår hjälp har vi programledare Tina Brahimzadeh som kommer lotsa eleverna under dagens pass.

På Gotland ligger Framtidskoll hittills planerat under två dagar i januari, lagom för niondeklassare som kort därefter ska göra sitt gymnasieval. Här passar vi på att fylla på med nyttig information och inspiration kring hur de kan tänka. 

Vidare planeras fler tillfällen under senare vår och där snappar vi upp åttondeklassare som står närt på tur när det kommer till gymnasieval. Konceptet kommer vara detsamma, men under samtliga omgångar kommer gästerna på plats förändras.

Vi hälsar våra första gäster varmt välkomna, Malin Mavian - Hantverkare och utbildad antikvarie med fokus på restaurering av fönster och dörrar, John Herlitz - Lokalsamordnare för Regionstyrelseförvaltningen på Region Gotland, Kirsten Åkerman - Egenföretagare, konsult, verksam inom Academicum - Korta vägen på Gotland.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.