Hem / Nyheter & Event / Gotland / Framtidskoll 2022

Framtidskoll 2022

Då var vi i mål med vårt första Framtidskoll på Gotland. Framtidskoll är grundskoleeventet där niondeklassare får både information och inspiration kring gymnasievalet, privatekonomi och entreprenörskap.

Nu är det nya året infirat på riktigt och detta med grundskoleeventet Framtidskoll. Aldrig har det utförts på detta vis på ön, med så stor spridning. Det här blir nu startskottet för konceptet Framtidskoll på Gotland.

Framtidskoll arrangeras i flera av våra många UF-regioner och alla i olika skepnader. Det vi alla har gemensamt är att vi informerar och inspirerar inom ämnena Entreprenörskap, gymnasievalet och privatekonomi. Hela syftet med eventet är att eleverna ska få ännu mer kött på benen nu när de står inför, sitt kanske, största val hittills i livet, gymnasievalet.

Vi vill minska oron kring gymnasievalet och stötta och peppa eleverna i att alla dörrar står öppna och med hjälp av Swedbank rustas eleverna inom privatekonomi, en ack så viktig del nu när de går in i att vara unga vuxna. Under måndagens och tisdagens livesända Framtidskoll hade vi, med det sagt, inspel av både inspiration, information och erfarenhetsutbyte.

Vid årets första Framtidskoll fanns föreläsaren och entreprenören Tina Brahimzadeh på plats och lotsade eleverna genom programmet. Bland tittarna fanns Solbergaskolans, Innovitaskolans och Guteskolans niondeklassare. Alla tre skolor satsar stort på entreprenörskap och det är där vi på UF Gotland finns som stöttepelare.

Inför sista delen av sändningen delade tre gäster med sig att sina erfarenheter, tankar och idéer. Hur de tänkte när de valde gymnasium, om det blev som de tänkt sig, om de jobbar inom den bransch de en gång utbildade sig inom. Alla dessa viktiga tankar som nu fladdrar runt i huvudet på många unga vuxna som ska göra sitt allra första vägval. 

Vi sänder ett stort tack till alla involverade, tittare, Segerberg Media, Tina Brahimzadeh, Malin Mavian, John Herlitz, Kirsten Åkerman.

Framtidskoll genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa. 

Läs mer om vad Framtidskoll är via knappen nedan.

möl

Mer om Framtidskoll på Gotland

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.