Hem / Nyheter & Event / Gotland / Framtidskoll för Gotlands niondeklassare

Framtidskoll för Gotlands niondeklassare

Nu har det blivit dags att boka in höstens roligaste event för Gotlands niondeklassare. Framtidskoll är eventet som flertalet UF-regioner arrangerar under hösten. Här bjuds grundskolenior in för en fullspäckad halvdag där man pratar om till exempel entreprenörskap och om vilka valmöjligheter som faktiskt finns.

Frågorna kring gymnasievalet och framtiden kan vara många och kännas stora, speciellt i årskurs nio. Under Framtidskoll kommer eleverna få öppna sina sinnen och inspireras av personer som gjort den resa de nu står inför, det vill säga välja gymnasieprogram och ta sig vidare in i vuxenlivet.

Framtidskoll består av tre pass, Gymnasieval/Entreprenörskap, Ung Ekonomi och Jobbkoll. Eventet är även väl anpassat till studie- och yrkesvägsuppdraget som ska genomsyra alla ämnen och arbetsområden samt bör vara en del av den vardagliga undervisningen. Tillfället ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. Framtidskoll stärker elevernas valkompetens!

Vi vill erbjuda Gotlands niondeklassare en dag fylld av inspiration till att våga tro på sig själva och sin framtid, detta utan att kompromissa med skolans uppdrag.

Är din skola intresserad? Kontakta ditt regionala UF-kontor.

Kontakt
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.