Hem / Nyheter & Event / Gotland / Framtidskoll på Gotland

Framtidskoll på Gotland

Då var årets Framtidskoll i mål och på plats hade vi den stora äran att inspirera, informera och träffa drygt 250 högstadieelever som står inför det stora gymnasievalet.

Framtidskoll på Gotland är ett event för elever som går i årskurs nio, där vi under en halvdag pratar framtid, yrken, entreprenörskap och privatekonomi. Detta görs i samarbete med Swedbank och i år hade vi förmånen att ha representant Olivia Nite på plats som lotsade eleverna genom passet Ung Ekonomi där hon pratade just privatekonomi, sparande och hur man kan tänka själv. 

Utöver passet Ung Ekonomi bjöds eleverna på ett pass som handlade om entreprenörskap och gymnasieval samt ett pass som innehöll ett spännande panelsamtal. 

Dagen till ära hade vi nöjet att kunna välkomna Kim Jakobsson från Järn AB Södertorg, Ebba Meyer från KNAK och Henrik Swedborg, frilansare & sjuksköterska. Dessa tre utgjorde panelen som tillsammans med dagens moderator, Wilma Jönsson, diskuterade de frågor som eleverna nu står inför. Frågor som tog upp var bland annat hur de själva tänkte när de skulle välja gymnasium, om det blev som de tänkt sig och hur de valt olika vägar sedan dess. 

Utöver diskussionsämnen kunde eleverna delta aktivt via Mentimeter där de kontinuerligt fick svara på frågor som rörde ämnet.

När eleverna fick svara på vad de tog med sig från dagen svarade de såhär

"Jag vet vad jag ska välja för gymnasieprogram.", "Hur man ska tänka inför gymnasiet/info om gymnasievalet.", "Hur man skriver cv, personligt brev och söker sommarjobb" och

 

"Jag ser fram emot UF."

Vi ser fram emot nästa års Framtidskoll där vi får träffa nya niondeklassare, ta del av andra personers tankar och prata mer om UF-företagande och entreprenörskap. 
 

po

Wilma Jönsson - Ung Företagsamhet, Olivia Nite - Swedbank 

oikyj

Henrik Swedborg - Frilansare/Sjuksköterska, Kim Jakobsson - Järn AB Södertorg, Ebba Meyer - KNAK Agency 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.