Hem / Nyheter & Event / GR Framtidskoll 2023

GR Framtidskoll 2023

Frågorna kring gymnasievalet och framtiden kan vara många och kännas stora, speciellt i årskurs nio. I en undersökning gjord av gymnasium.se svarade 73 % att de upplevde att det var svårt att välja gymnasieskola eller program. Vi vill ge elever i årskurs nio rätt verktyg för att stärka deras valkompetens.

Framtidskoll är väl anpassat till studie- och yrkesvägsuppdraget som ska genomsyra alla ämnen och arbetsområden samt bör vara en del av den vardagliga undervisningen. Tillfället ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle. Framtidskoll stärker elevernas valkompetens!

Den 19 december bjuds Gotlands årskurs nior in för att delta under Framtidskoll på Gotland. Under totalt tre pass kommer eleverna få veta mer om gymnasieval/entreprenörskap, privatekonomi och yrken. Till mittenpasset "Ung Ekonomi" får vi besök av Swedbank som pratar privatekonomi anpassat till fasen eleverna befinner sig i just nu och genom panelsamtal får eleverna lyssna till vuxna människor som berättar om sina karriärsresor och tankar om gymnasieval och arbete.  

Vill du veta mer om Framtidskoll på Gotland? Kontakta UF-kontoret

Kontakta UF Gotland

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.