Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Exempel på entreprenöriella projekt

Inspireras av kollegors entreprenöriella projekt runt om i Stockholms län! Kanske kan ni skapa ett liknande på er skola?

Stockholm

Hur kan vi engagera elever med hjälp av värdebaserat lärande? Vilka egenskaper kan de upptäcka och utveckla genom att jobba mer entreprenöriellt i skolan?

Några som har jobbat med Ung Företagsamhets material är Orminge skola, som med olika ämnesintegrerade projekt med sina sjätteklassare. De har jobbat med elevinflytande och värdegrunden ”Do good - feel good” - läs mer om deras projekt här till höger ”Vårt samhälle i Nacka”.

Även Ursviksskolan i Sundbyberg arbetar med ett entreprenöriellt samhällsprojekt, där eleverna arrangerar olika tillställningar och eleverna får utvecklas på ett individuellt plan. på ”Entreprenöriellt i Sundbyberg” kan du läsa mer om deras entreprenöriella arbete.

Södertälje Science park samlade över 1000 grundskoleelever för aktivitetsdagar med teman som innovation, forskning och högre utbildning. Workshops, grupparbeten med elever från andra skolor med innovation och inspiration var mycket uppskattade av eleverna. Läs mer på ”Innovation Camp Program | Södertälje Science Week"