Hem / Nyheter & Event / Grundskoleutmaningar åk 4-6

Grundskoleutmaningar åk 4-6

LÖS EN VERKLIG UTMANING MED DIN KLASS

Tillsammans med fyra svenska företag erbjuder vi grundskoleelever åk 4-6 en möjlighet att delta i olika utmaningar. Utmaningarna bygger på skarpa case och är skapade för att främja elevers kreativitet, entreprenörskap och problemlösningsförmåga. Detta görs genom att låta eleverna själva få komma på lösningar till problemen, skissa på idéer och skapa egna prototyper. 

Syftet med grundskoleutmaningen är att föra skola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan och att få eleverna att jobba mer entreprenöriellt. Under processen får eleverna öva på en rad entreprenöriella förmågor så som kreativitet, problemlösning, samarbete, kommunikation, presentationsteknik samt att omsätta en idé till verklighet. 

Vill du delta i en utmaning tillsammans med din klass? 

I höst erbjuder vi fyra stycken utmaningar som ni kan välja fritt emellan, alla med kopplingar till de globala målen. Utmaningarna är öppna till och med v.49, men från v.45 kommer din klass ha möjlighet att ladda upp bilder/idéerna i vårt digitala skyltfönster. Skicka in en intresseanmälan via formuläret här nedan.

Tillvägagångssätt

Hur eleverna löser utmaningen är valfritt- vi uppmuntrar till kreativitet. Skissa på papper, skapa av lego, kartong, lera eller något helt annat. Låt fantasin flöda! När du som lärare anmält din klass här nedan kommer filmer, elevhäften och lärarhandledning bli tillgängliga via en länk. 

Utmaningarna

1. Minska kaffesvinnet

Löfbergs, ett familjeägt företag som jobbat med kaffe ända sedan 1906, behöver er hjälp. Hur kan vi minska kaffesvinnet och på så sätt göra gott för miljön? 

2. Från plast till papper

Hjälp Stora Enso att komma på vilka produkter eller förpackningar som idag tillverkas av plast skulle göra störst nytta för miljön om de byttes ut till papper?

3. Hållbar produktion

Leksands knäckebröd utmanar er att hitta smarta lösningar på hur företag i er omgivning kan få en mer hållbar produktion.

3. Svenska tomater

Svenskodlade tomater är bättre för vår miljö. Hur tror ni att vi kan odla mer tomater här i Sverige?

Lämna en intresseanmälan:

Vilken årskurs anmäler du?

FLER EVENT

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.