Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

DM2017 - Entreprenörskapskonferens

Välkommen till en dag för att samla nya tankar och idéer samt få en inblick i hur entreprenörskap kan vara ett verktyg för integration och språkinlärning. Ung Företagsamhet i Dalarna vill göra skillnad - och det vill vi göra tillsammans med er alla. Därför bjuder vi in till en dag där alla som vill utveckla Dalarna och Sverige är välkomna.

Dalarna

Entreprenörskap som verktyg för integration och språkinlärning

När: 30/3-2017
Tid: 8.00-15.30, föreläsning med Aron och mässbesök ingår i konferensen.
Plats: Lugnetkyrkan i Falun
Pris: 200 kr för deltagare från Dalarna, 400 kr för övriga. Fika och lunch ingår.

Anmälan gör du här! 

Sista anmälningsdag var 15 mars, men vi har några platser kvar. Så skynda dig med din anmälan.

Eftersom entreprenörskap är ett språk utan gränser finns det fantastiska möjligheter att utnyttja det som en brygga för nya människor i vårt land att ta sig ut i samhället och skapa en framtid.
Vi samlar politiker, lärare, näringsliv, kommunala tjänstemän, skolledningar och alla andra som på något sätt vill bygga Dalarnas och Sveriges framtid. Diskussioner och möjlighet att dra nytta av varandra över kommun- och branschgränser varvas med intressanta föreläsningar.

Samma dag anordnas även Dalamästerskapen i Ung Företagsamhet på Lugnet i Falun. 400 unga entreprenörer ställer ut och tävlar i olika klasser.

Du hinner med att besöka mässan både under och efter konferensen. 

 

 

Lite av det som händer under dagen, varvat med diskussioner:

Öppna dörrar?!

Nirvana Gharni jobbar på Dalarna Science Park och hon är även företagare.

Hon berättar om sin resa från Iran till Sverige och vad hon gör idag. Vilka dörrar var öppna? Och vilka dörrar var Nirvana själv tvungen att öppna för att komma dit hon är idag?

UF-företagande för nyanlända

Lasse Westin från Lugnetgymnasiet samt Ung Företagsamhet Kronoberg berättar om hur man arbetar och vilka resultat det ger. Se filmen från Alvesta redan nu.

Nyanlänt Företagande
NF är ett snabbspår för nyanlända som drivit företag eller har haft ledande positioner i sina hemländer. Företagarna informerar om sitt projekt.

Kommuner som lyckas
Allt från språkpraktik till hur nyanlända får fast jobb före permanent uppehållstillstånd. Exempel på hur man gör på andra ställen

#hursvårtkandetva
Hur svårt kan det vara att skapa kontakt mellan nyanlända och lokala företag? I Falun lyckas man och delar gärna med sig om hur man gör.

Årets föreläsare i Sverige - Aron Andersson
Entreprenör och äventyrare just hemkommen från Sydpolen berättar om hur han gör det omöjliga möjligt. Föreläsningen med Aron sker i Sporthallen.

Läs mer om Aron på hans webbsida.

 

 

 

Välkommen till en inspirerande dag!