Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Tävlingar i Dalarna 2018/19

Under året genomför vi ett 15-tal tävlingar för alla UF-företag i Dalarna. Prispengar på 6.000 kr i varje tävling. Åtta av tävlingarna kvalificerar till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm i maj. Alla UF-företag i Dalarna är välkomna att delta i alla tävlingar. Dessutom genomförs lokala och nationella tävlingar samt några utmärkelser under läsåret.

Dalarna

Varför tävla?

Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar lokalt, regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan vara en bra krydda för ert UF-år och de flesta ser det som ett roligt moment. Tävlingarna under UF-året är frivilliga. 

Tävlingsmomenten medför en positiv personlig utveckling. Ni utvecklas i att samarbeta och kommunicera, hantera problem, fatta beslut, presentera sig själva och sitt företag. Tävlingsdeltagandet utvecklar självtilliten, modet att våga, se möjligheter och göra något av dem. Vinsten i att tävla ligger i att utvecklas på det personliga planet. Tävlingarna ger även möjligheter till att skapa kontakter och få uppmärksamhet kring sitt UF-företag. För några kan det även ge prispengar. Dessutom ger några av tävlingarna chansen att tävla vidare på SM i Ung Företagsamhet.

Det är viktigt att ni väljer de tävlingar som ni tycker verkar roligast och passar just ert företag. Tävlingarna är inte sammankopplade med betyget utan är helt frivilligt. När ni valt ut den eller de tävlingar ni vill ställa upp i så läs och följ kriterierna noggrant. 

Mer info och beskrivning av tävlingarna finns/kommer under resp sida till höger. I dokumentarkivet (inloggat) kommer/finns tävlingsexempel från tidigare år. Tävlingarna öppnar för uppladdning ca en månad innan sista anmälningsdag.

 

Generellt för alla tävlingar

  • Mutor och gåvor får inte förekomma i någon tävling.
  • Informationsmaterial får dock lämnas till jurymedlemmarna.
  • Juryns beslut kan inte överklagas.
  • Företagets namn, affärsidé och region ska vara angivet på samtliga tävlingsbidrag.
  • Alla tävlingsbidrag och pitchar ska vara på svenska
  • Juryn besöker UF Showroom för att på så sätt ytterligare skapa sig en uppfattning om företaget inför tävlingen. 
  • UF-företaget behöver inte göra allt själv, men ska kunna motivera varför man tagit vissa beslut inför juryn. Det vill säga hur ni har gått tillväga.
  • Varje tävling bedöms av en egen jury. Juryn fattar beslut om pristagare självständigt och utan kontakt med andra jurygrupper. Det innebär att samma UF-företag kan vinna flera tävlingar om de är bäst i flera kategorier. 

 

Anmälan till tävlingar

Anmälan till tävlingarna sker genom uppladdning av tävlingsbidrag. Bara UF-företag själv kan ladda upp tävlingsbidrag för sig. Logga in och välj "Tävlingar" högst upp på sidan. Välj rätt tävling och ladda upp.

Kolla att tävlingsbidraget är uppladdat:

Logga in och välj ”Mitt UF-företag”. Skrolla ner lite så finns rubriken ”Tävlingsbidrag”. Där kan du se vad som är uppladdat för ditt UF-företag. Är det tomt är inget uppladdat.

 

Utmärkelser för skola och lärare i Dalarna

Dessa utmärkelser delas ut på Dalamästerskapen 27 mars och vinnarna nomineras till SM av UF-kontoret. Alla är välkomna att nominera sin lärare och/eller skola. Sista dag att nominera är 20 februari. Maila din nominering till Thomas Agneteg.

Här finns tävlingskriterierna och enkla mallar för nomineringarna.
Välkommen med dina nomineringar.

 

PDF iconarets_uf-larare_i_dalarna_2019.pdf

 

 

 

 

 

 

Regionala tävlingar under året

Tävlingarna avgörs under året. Anmälan till tävlingarna sker genom uppladdning av tävlingsbidrag på UF-webben, högst upp när du loggat in. Tävlingarna är helt skriftliga, dvs juryn bedömer det inlämnade materialet utan kontakt med UF-företagen. Vinnarna i Affärsplan och Årsredovisning kvalificerar sig till de nationella tävlingarna, men inte till SM. 

Årets Logotyp – sista inlämningsdag 24 oktober
Årets Affärsplan – sista inlämningsdag 21 november
Årets Årsredovisning – sista inlämningsdag 15 maj

 

Regionala tävlingar på DM som inte kvalificerar till SM

Dessa tävlingar avgörs på Dalamästerskapen i Kupolen 27 mars. De leder inte vidare till SM utan är bara regionala. Tävlingarna består av en skriftlig del och en muntlig del. UF-företagen som vill tävla laddar upp tävlingsbidrag och juryn intervjuar dem sedan på mässan. Sista anmälningsdag till DM är 20 februari och sista inlämningsdag till tävlingarna är 13 mars. 

Årets utställning (tidigare årets monter, alla på mässan deltar, ingen särskild anmälan eller inlämning)
Årets tillväxtföretag (i Dalarna) (även nationell tävling, se nedan)
Årets upplevelseföretag

Fler regional tävlingar som inte kvalificerar till SM kan tillkomma.

 

Regionala tävlingar på DM som kvalificerar till SM

Dessa tävlingar avgörs på Dalamästerskapen i Kupolen 27 mars och vinnarna får plats på SM och den nationella tävlingen. Tävlingarna består av en skriftlig del och en muntlig del. UF-företagen som vill tävla laddar upp tävlingsbidrag och juryn intervjuar dem sedan på mässan. Sista anmälningsdag till DM är 20 februari och sista inlämningsdag till tävlingarna är 13 mars. 

Årets säljare (alla på mässan deltar, ingen särskild anmälan eller inlämning)
Årets innovation
Årets hantverkare
Årets hållbara företag
Årets samhällsentreprenör 
Årets tjänst
Årets vara
Årets UF-företag 
(för de ca 30 UF-företag som kvalificerar sig från de lokala tävlingarna)

 

Lokala tävlingar

De lokala tävlingar avgörs i januari och februari och de fungerar som kval till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna. Sista anmälningsdag är 12 december och sista inlämningsdag för delårsrapporten är 16 januari. Andra tävlingar kan ske lokalt i samband med den lokala mässan eller vid andra tidpunkter. 

Årets UF-företag i Avesta

Årets UF-företag i Borlänge

Årets UF-företag i Falun

Årets UF-företag i Hedemora

Årets UF-företag i Leksand

Årets UF-företag i Ludvika

Årets UF-företag i Malung-Sälen

Årets UF-företag i Mora

Årets UF-företag i Rättvik

Årets UF-företag i Älvdalen

 

Nationella tävlingar

Tävlingarna är öppna för alla UF-företag i Sverige. De 6 bästa i varje tävling ställer ut på SM och där avgörs tävlingarna. UF-företagen som vill tävla laddar upp tävlingsbidrag senast 22 mars kl 13.00. Juryn bedömer det skriftliga och tar sedan ut de 6 bästa i respektive tävling till finalen som avgörs på SM.

Läs mer om de nationella tävlingarna på SM-webben

Årets kreativa UF-företag i Sverige

Årets tillväxtföretag i Sverige

 

Mer om respektive tävling finns/kommer till höger ->