Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Hur öppna bankkonto

Det är viktigt att kunna skilja företagets pengar från de privata. Ett bankkonto gör det lättare att hålla reda på företagets pengar. Dessutom är det vanligast att göra betalningar via bankkonto, tex med Swish eller bankgiro. Därför ska ni skaffa ett bankkonto till UF-företaget.

Dalarna

Swedbank/Sparbankerna och Nordea erbjuder gratis företagskonton för er UF-företag. Även andra banker kan ha liknande erbjudanden, kolla med din bank vad de kan erbjuda. För att öppna konto i UF-företagets namn krävs att punkterna nedan finns och tas med till banken. Vänta med att kontakta banken tills alla delar är fixade.

Vilken process som krävs för att öppna konto till UF-företaget är lite olika på de olika bankerna. Men kraven på vad ni ska fixa för att få öppna konto är de samma för alla banker. 

Registringsbevis – det skriver ni ut från er företagssida på vår webb. Det dyker upp när betalningen och en rådgivare är registrerade. För att få krysset för betalning så granskar vi även er affärsidé så att den är OK enligt våra regler. När det är klart så kan du logga in och välja "Mitt UF-företag". Långt ner till höger under rubriken "Företagsdetaljer" finns registreringsbeviset att ladda hem och skriva ut.

Protokoll från konstituerande styrelsemöte – som beskriver vem som har rätt att teckna konto för UF-företaget. Mall finns i Dokumentarkivet under ”Starta”

Ansökan om att öppna företagskonto – finns att ladda hem på länkarna nedan.

Fullmakt från förälder/vårdnadshavare om någon är under 18 år. Finns på bankernas sidor nedan.

Boka tid hos banken innan ni går dit och ta med legitimation. 

Läs mer om erbjudandena från Swedbank/Sparbankerna och Nordea på UF-webben. 

 

SwedBank i Falun (Åsgatan) har Öppet Hus för UF-företagen i Falun 26 sept, 10 okt och 24 okt mellan 10 och 18. Bara att gå dit för att öppna konto. Se till att allt ovan är fixat och med (annars blir ni hemskickade utan konto bara).