Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Ekonomiutbildningar för UF-lärare okt 2018

Tillsammans med vår partner Visma erbjuder vi två ekonomiutbildningar för UF-lärare. En för icke-ekonomer och en mer avancerad för ekonomilärare.

Dalarna

Ung Företagsamhet erbjuder två utbildningar i ekonomi för UF-lärare, båda i Borlänge 16 oktober. Kurserna ges på samma plats med gemensam inledning, fika och lunch ingår. Utbildningarna är öppna för alla UF-lärare i Dalarna, Gävleborg och Västmanland, samt närliggande UF-regioner.

En utbildning för icke-ekonomer. Den vänder sig till dig som är UF-handledare eller planerar att starta UF-verksamhet med dina elever under nästa läsår och som inte har någon ekonomiutbildning. 

En utbildning för ekonomer som undervisar ekonomer och handelselever. Den handlar om Vismas verktyg för UF-företag och om lite mer avancerad bokföring.

 

Ekonomi för icke ekonomer

Syftet med utbildningen är att ge dig grunderna i företagsekonomi (budget, bokföring och bokslut) och stärka dig i din handledarroll i ditt arbete med UF-företagen och deras kommande ekonomiarbete. Under dagen går vi igenom företagsekonomiska begrepp, produktkalkyl, budget, bokföring och delårsbokslut. 

Inför utbildningsdagen går deltagarna igenom ekonomiutbildningen Smart Företagande på UF-webben. Utbildningen hittas i övre rubrikraden i inloggat läge. Är du inte registrerade UF-lärare ännu, behövs att du registrerar dig för att få tillgång till Smart Företagande. Inga övriga förkunskaper krävs.

 

Visma för ekonomer

 

Utbildningen syftar till att ge dig som är erfaren UF-lärare inblick i de hjälpmedel som Visma har för att ge dina ekonomi- och handelselever en ännu bättre utbildning i företagande. Under dagen får du testa de verktyg som Visma gratis erbjuder UF-företagare. Du får även en kortare introduktion till mer avancerade program och användningar. 

Lämpliga förkunskaper är erfarenhet av bokföring och ekonomiundervisning. Inför utbildningsdagen skaffar du licens och inloggning för Vismas produkter. Ta med egen dator.

Visma har program för allt från bokföring och näthandel till löneadministration och redovisning. Till alla UF-skolor erbjuder de gratis utbildnings-licenser i sina webbaserade program Visma eEkonomi och Visma Webshop +. 
Visma är tävlingsvärd för Årets UF-skola i Sverige.

Läs mer om Vismas erbjudande till UF-företagare och UF-lärare på
https://ungforetagsamhet.se/uf-foretagande/lararinformation/utbildningar-pedagoger/vismas-utbildningar-till-uf-larare

 

Anmälan

Datum:       Tisdag den 16 oktober 2018

Plats:          Galaxen, Borlänge

Tid:           Klockan 09.00 – 16.00

Pris:          300 kr (faktureras i efterskott)

 Anmälan: Senast måndag den 8 oktober 2018Ev efteranmälan kan ske direkt till Ulf Thored.

 

Vid frågor kontakta ulf.thored@ungforetagsamhet.se eller 072-734 55 44.   

 

VÄLKOMMEN!  Ung Företagsamhet Dalarna