Den här sidans innehåll kommer från region Dalarna. Välj Dalarna som din region här eller välj en annan region här.

Inspirations-/ kickoff-turné hösten 2018

Veckorna 36 – 39 (3 - 28 sept) kommer vi att besöka alla gymnasieskolor i Dalarna med vår inspirationsturné. Med på turnén är våra inspiratörer som själva nyss drivit UF-företag samt personal från Ung Företagsamhet. Dagen innehåller en inspirationsfylld timma för alla elever och en hel kickoffdag för UF-företagarna. Hela dagen sker utan extra kostnad för skolorna.

Dalarna

Inspirationsshow för alla

 

Dagen inleds med en inspirationsshow för samtliga elever i årskurs 2 och 3 under en timme, även elever från åk 1 är välkomna i mån av plats. Denna föreställning kommer att handla om att våga göra sina drömmar, att driva UF-företag och vikten och nyttan av att bygga upp ett nätverk inför framtiden genom mentorer/rådgivare från näringslivet. Även lärare och andra är välkomna att se föreställningen. Aulashowen startar när ordinarie skoldag brukar starta. 

 

För UF-företagen

Sedan erbjuder vi mer till de elever som ska driva UF-företag detta läsår. Alla punkter kanske inte passar på varje skola utan vi gör ett program som passar resp skola utifrån deras förutsättningar. Bra att fylla dagen med många aktiviteter så det blir en rejäl kickoff för UF-företagen.

Klassrumsträffar/lektioner

Inspiratörerna gör klassrumsbesök i de klasser som ska driva UF-företag under läsåret. Då får UF-företagarna specifik UF-information utifrån de behov de har. Det kan handla om att hitta idéer, bilda grupper, registrering, marknadsföring, göra budget eller börja göra affärsplaner. På skolor med många UF-klasser kan vi köra parallellt i två klassrum samtidigt. Vi kan även ha flera "lektioner" med samma klasser. På några skolor (tex friskolorna i Falun) kommer kanske klassrumsträffarna att ske på annan dag än inspirationsshowen. 

”Draknäste”

De UF-företag som har sin idé klar får presentera den inför en mindre grupp från näringslivet, ca 5 min per UF-företag. Kanske flera presentationer per UF-företag.


Speedmöten

Som alternativ till "draknästet" diskuterar UF-företagen sin idé med någon från näringslivet i korta möten, ca 5 min per diskussion. UF-företagen får chans att bolla tankar och idéer med lokala företagare och med inspiratörsteamet. Flera möten per UF-företag.

 

UF-monter 

Hela dagen har vi en monter/samlingsplats i café, kapphall eller annan central plats på skolan, ibland kan den vara obemannad. Där kan elever och lärare komma för mer info, ställa frågor och få hjälp med t.ex. registrering. 

Bokningar

Redan nu är många skolor inbokade, se aktuellt bokningsläge till höger. Listan uppdateras löpande.

Bokningar och frågor tas med Ulf Thored, 072-734 5544, ulf.thored@ungforetagsamhet.se

 

Återbesök

Våra inspiratörer kommer gärna på flera besök till skolorna. Dessa bokningar gör du som UF-lärare direkt med "din" inspiratör.

 

Affisch

Här kan du ladda hem en affisch att sätta upp på skolan inför vårt besök hos er. Gjord för A3, men funkar även i A4.