Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Jag är eller vill bli rådgivare i Halland

Läsåret 2019-2020 kommer över 1200 gymnasieelever i Halland att starta sitt första företag. Alla UF-företag skall ha minst en rådgivare från näringslivet, som ett bollplank för idéer, eller för användbara kontakter och tips som tar företaget ännu längre. Det är här du kommer in i bilden.

Halland

Att vara rådgivare åt ett UF-företag är ett spännande uppdrag som kan variera stort - allt beroende på vilken tid och engagemang du som rådgivare har att ge, och inte minst vilket engagemang eleverna i UF-företag har. Vi rekommenderar alla rådgivare att träffa UF-företaget så fort som möjligt, det är oftast i starten som goda idéer behövs mest. Se gärna till att UF-företaget har förberett en presentation av sin affärsidé och att de funderat över vad de önskar hjälp med. Du har förmodligen egna idéer kring vilka andra de också borde prata med!

Vad tycker andra rådgivare?

Magnus Månsson från Halmstad har varit rådgivare åt UF-företag i flera år. HÄR kan du läsa en intervju med Magnus. 

Läs vår rådgivarguide

Vad UF-året innebär för eleverna och hur du som rådgivare kan stötta i de olika faserna som UF-företagen går igenom kan du läsa i vår rådgivarguide HÄR.

Vad ger UF-företagande?

Effekterna av entreprenörskap i skolan är tydligt - studier visar att de som drivit UF-företag är starkare etablerade på arbetsmarknaden, blir i högre utsträckning chefer, och startar mer livskraftiga företag. 

Kolla på statistik från Halland HÄR.