Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Hemsidan för UF-lärare

Vi får titt som tätt frågor och funderingar från lärare att det är lite svårt att hitta information på hemsidan. Nedan följer en kort genomgång!

Halland

Vår hemsida är uppbyggd med en utsida (krävs ej att du är inloggad) och en insida (krävs att du är inloggad) På utsidan finns information, tävlingskriterier, kalendarium och så vidare. På insidan kan du som registrerad lärare se dina UF-företag, rapportera genomförda moment, hitta dokumentarkiv med mallar, riskkapitalsedlar, checklista över UF-året, lärarstöd för den digitala utbildningen Smart företagande, göra vår digitala grundutbildning och mycket annat. 

För att hitta information som finns på utsidan går du in på www.ungforetagsamhet.se (OBS! krävs EJ att du är inloggad) och väljer Halland. Har du varit inne på sidan tidigare behöver du inte välja region. 

Välj sedan GYMNASIUM som du hittar i överkanten. Här hittar du information som vänder sig till såväl lärare som elever och är regionanpassad. 

Klickar du in på ”Jag är gymnasielärare i Halland” hittar du regionsanpassad information för UF-lärare gällande

-Kalendarium

-Utbildningar

-nyhetsbrev

-goda regionala exempel 

- boka vår inspiratör

För UF-elevernas del kan de klicka på ”jag driver UF-företag i Halland” och där hittar de (och även ni) regional information gällande bland annat

-viktiga datum för UF-elever

-regionala partnererbjudanden,

-bankuppgifter

-månadens UF-företag

-tävlingar och tävlingskriterier 

Längre ner i högerfliken under rubriken ”Gymnasium” kommer nationell information riktad till lärare och elever.

Klickar du på ”För dig som UF-lärare” eller ”För dig som UF-företagare” kommer underrubriker upp, precis som på bilden. 

 

Insidan – inloggat läge 

När du har loggat in som lärare kommer du åt insidan där information kring vilka företag och elever som har angett dig som UF-lärare. PÅ insidan kommer även du (och dina elever) åt vår digitala grundutbildning Smart företagande.

När du loggat in och klickar på ”Hem” kommer du till din startsida på insidan.

Klickar du på ”ungforetagsamhet.se” i högerkanten kommer du till startsidan på utsidan.

Klickar du på ”Mina företag” hittar du information om de företag som registrerat sig och angett dig som lärare. Du kan även se vilka elever som ingår i företaget genom att klicka på ”visa elever”. Det är också här som du rapporterar vilka moment UF-företagen har genomfört, både obligatoriska moment samt tilläggsmoment. 

Klickar du på ”Dokumentarkiv” hittar du mallar, riskkapitalsedlar, checklistor, lärarstöd för den digitala utbildningen Smart företagande och och annat användbart material. Du kan antingen bara scrolla neråt, eller välja en kategori i rullgardinen som syns på bilden.

En nyhet är att du också kan göra vår Digitala Grundutbildning. Klicka på fliken och gör de delar som du känner att du behöver fräscha upp, när det passar dig. Se den digitala grundutbildningen som ett komplement till vår grundubildning steg 1, så har du inte gått den redan så kontakta oss för att boka in detta.

 

Vid frågor gällande hemsidan eller om du har svårt att hitta det du söker, tveka inte att höra av dig till:

Per Söderberg
0708-633 437
per.soderberg@ungforetagsamhet.se