Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Utbildningar för lärare

Under året anordnar vi ett flertal utbildningar och nätverksträffar både för dig som är UF-lärare idag eller för dig som vill bli UF-lärare. Sidan uppdaterades 2019-08-07

Halland

Vi erbjuder ett brett stöd under året, med fortbildningar, inspiration, stöttning vid implementering av UF-företagande och support kring UF-processen.  

Digital Grundutbildning (steg 1)
Du har väl inte missat att det numera finns en digital grundutbildning på vår hemsida för dig som är eller vill bli UF-lärare?! Vi kräver dessutom att alla som är UF-lärare gör den digitala grundutbildningen eller har gjort vår "fysiska grundutbildning" för att säkerställa att grundläggande kunskaper finns. Detta är också en förutsättning för att bli CERTIFIERAD UF-LÄRARE som man blir efter att ha varit UF-lärare minst ett läsår samt gått vår grundutbildning. Att göra grundutbildningen är enkelt - bara att registrera dig som lärare på gymnasiet och därefter kan du logga in och klicka på fliken UTBILDNING. Gör du hela utbildningen i ett svep så tar den cirka 2-3 timmar att genomföra men det går utmärkt att göra den lite i taget också! Flexibelt och kostnadsfritt!

Fördjupningsträff - när du gjort vår digitala grundutbildning
Har du genomfört den digitala grundutbildningen så vill vi gärna att du deltar på vår fördjupningsträff! Här träffas vi, nätverkar och belyser frågor och funderingar som har uppstått efter att du påbörjat att handleda dina UF-företag. Vi går också igenom alla de praktiska hjälpmedel som lärare och elever har tillgång till (det är många fler än du tror och underlättar UF-året avseevärt när du har koll på dessa!).

Onsdag den 6 november 2019: Kl. 15-16.30 Kungsbacka- Anmäl dig HÄR!

Torsdag den 7 november 2019: Kl. 15-16.30 Varberg- Anmäl dig HÄR!

"Fysisk" Grundutbildning (steg 1)
Vår "fysiska" (dvs vi träffas IRL :) ) grundutbildning ger dig perspektiv på entreprenörskap i skolan och hur processutbildningen UF-företagande är ett kul, givande och användbart verktyg. Utbildningen riktar sig till dig som är gymnasielärare och är en viktig grund för dig som ska handleda UF-företagande. Innehållet är ungefär detsamma som i den digitala grundutbildningen men med lite mer praktisk information om hemsidan och alla hjälpmedel som finns att tillgå. Vi välkomnar även rektorer och SYV på våra grundutbildningar. Pris. 495kr - lunch, fika och ett läromedel ingår. Tidsåtgång ca: 6 timmar.

INGET DATUM JUST NU.

Vi rekommenderar att registrera dig som lärare på vår hemsida och göra den Digitala Grundutbildningen och anmäla dig till vår fördjupningsträff som bygger på att man först gjort den digitala grundutbildningen. Är ni ett lärarlag/flera lärare som vill att vi kommer ut till er och håller den fysiska grundutbildningen så gör vi självklart det!
Hör av er!

Ekonomiutbildning - UF-Året (steg 2)

Ekonomiutbildning fokuserar på - just det - ekonomin i ett UF-företag. Utbildningen ger dig en ökad förståelse för budget, bokföring och bokslut. Vi guidar dig också i vårt digitala undervisningsmaterial Smart företagande och går igenom ett case tillsammans. Utbildningen lämpar sig bäst för dig som vanligtvis inte undervisar i de ekonomiska ämnena. Vi bjuder på fika! Kostnadfritt.

Halmstad - 16 oktober kl. 16-18.30 Anmäl dig HÄR!
Kungsbacka - 6 november 2019: Kl. 16.30-18.30 Anmäl dig HÄR!
 

Utbildning och inspiration på EPR 2020

11 Mars - Nyfiken på UF / ny UF-lärare - utbildning och inspiration i samband med mässan EPR 2020 - Halmstad Arena. Kostnadsfritt! Kl. 13.30-15.30
Ett tillfälle du inte vill missa! Kom och upplev höjdpunkten under UF-året när runt 200 UF-företag finns på plats och ställer ut på EPR 2020! Vi guidar er runt och ni får också tillfälle att gå på inspirerande föreläsning! Ett tillfälle som verkligen ger dig en inblick i vad UF-företagande är och handlar om!
Anmäl dig HÄR!
 

Utbildning handledarperspektivet (steg 3)
På denna utbildning är det fokus på UF-lärarens roll och handledarperspektivet. Utbildningen utgår från ett case där deltagarna tillsammans diskuterar lösningar och delar med sig av goda exempel.  Ett krav för att delta på denna utbildning är att man har varit UF-lärare minst tre år.

Datum ej klart. Planerat för maj 2020. 
 

Nätverksträffar för UF-lärare

Under året arrangerar vi tre stycken nätverksträffar för UF-lärare, med utgångspunkt i UF-årets faser Starta (lärar-kick off), Driva och Avveckla. Fokus kommer främst att ligga på att dela med sig av goda exempel, diskussion och erfarenhetsutbyte och ha trevligt tillsammans! Varje tillfälle har speciellt inbjudna gäster som ger extra input och inspiration. Träffarna lämpar sig lika bra för dig som handlett UF-företag i flera år, som för dig som är helt ny!

NÄTVERKSTRÄFF STARTA - LÄRAR-KICK OFF - 5 september kl. 16.30-19 - SEB Halmstad. Läs mer och Anmäl dig här: 


Informationsträff
Är ni många på skolan som vill veta mer om UF-företagande? Vi skräddarsyr en utbildning eller informationsträff för er!
Har ni ett lärarlag som vill fördjupa era kunskaper om hur UF-företagandet kan komma in på schemat och kopplas ihop med fler kurser och program? Vi kommer gärna till er skola och utbildar hela eller delar av ert lärarlag. Vi anpassar innehållet efter era behov.


Har du frågor kring våra utbildningar eller vill boka in en utbildning till din skola, kontakta mig:

Per Söderberg, projektledare gymnasiet
0708-633 480
per.soderberg@ungforetagsamhet.se