Den här sidans innehåll kommer från region Kronoberg. Välj Kronoberg som din region här eller välj en annan region här.

Oktober 2018

Månadens UF-företag i oktober är Make a Difference UF. Företaget består av Caroline Kreku och Lina Petersson, två 18-åriga tjejer som går på Sunnerbogymnasiet i Ljungby.

Kronoberg

 

Företagets affärsidé är att sälja unika, egendesignade tygpåsar. Än så länge finns påsarna i två olika motiv; en kolibri, som stödjer WWF, och en med två händer som håller upp ett hjärta, som stödjer Rädda Barnen. Vi tror att små saker gör skillnad, och om vårt företag kan få bara några få personer att välja vår tygpåse istället för att köpa en ny plastpåse varje gång de handlar så har vi gjort något.

När Caroline och Lina skulle komma på sin affärsidé var båda överens om att de ville göra skillnad. Att minska plastkonsumtionen kändes som en viktig grej, och då gäller det att börja hos individen. Tygpåsar kändes som ett självklart val, och med det ville de även hjälpa organisationerna WWF och Rädda Barnen, därför bestämde de sig för att skänka 20%.

Motiven på påsarna målas av ingen mindre än Caroline själv, vilket gör påsarna extra unika. Jag har alltid gillat att rita, både mina syskon och mina föräldrar ritar mycket så det har väl smittat av sig antar jag. En kolibri och ett hjärta passade bra ihop med organisationerna som vi stödjer, vilket var anledningen till att det fick bli just de motiven, säger hon.

UF-företagets största utmaning än så länge har varit att hitta någon som kan trycka motivet på påsarna. Utan någon som kan trycka så fallerar hela idén. Inga tryck= inga påsar. Detta löste de dock snabbt och efter lite telefonsamtal så var de på banan igen. 

Make a Difference UF ser fram emot mycket under detta året. Deras främsta mål är att nå ut till så många som möjligt för att sprida deras kunskap om plast och hur mycket den förstör, samtidigt som de vill sälja så mycket som möjligt. Tillsammans är de villiga att kämpa hårt för att kunna Make a Difference.