Den här sidans innehåll kommer från region Skaraborg. Välj Skaraborg som din region här eller välj en annan region här.

Aktiviteter på mässan

I samband med UF-mässan "Entreprenörskap på riktigt 2019" anordnade UF Skaraborg en rad aktiviter för lärare, elever och partners.

Skaraborg

Följande aktiviteter ordnades i samband med Entreprenörskap på riktigt 2019 på Arena Skövde 7-8 mars 2019. 

Torsdag 7 mars

Föreläsning med Magister Nordström

Prisbelönta grundskoleläraren och influencern Rickard Nordström, även känd som Magister Nordström, kom till UF-mässan under torsdagskvällen och föreläste för lärare från grundskola och gymnasium och andra intresserade. 

Rickard pratade bland annat om lärarens ledarskap och att skapa ett team av en klass. 

Fredag 8 mars

Frukostmöte med föreläsning av Julia Staf, UF-Alumn som driver Memories by Julia

Dag 2 på mässan inleddes med ett frukostmöte där bland andra partners, UF-lärare, skolchefer, rektorer, SYV, ledande politiker inom kommunledning och skola var inbjudna. Julia Staf, tidigare UF-elev och fotograf från Tidaholm, som idag driver företaget Memories by Julia, berättade om sin resa från UF till eget företag. Memories by Julia är bland annat känt för Projekt Minea och Smash-the-cake-konceptet. 

"Jakten på den stora entreprenören - en tankeväckande utmaning"

Under fredagen hölls även en aktivitet som grundskoleelever kunde anmäla sig till. Det var företaget Hidden Logic som driver ett Escape Room i Grästorp, som hade satt samman en rad tankeväckande klurigheter som deltagarna kunde lösa. Utmaningen krävde att man tänkte "utanför boxen" och hjälptes åt i gruppen. Den sista utmaningen gav svaret på vem som var den stora entreperenören - ingen annan än du själv!

Föreläsning med Julia Staf, UF-Alumn som driver Memories by Julia 

Under mässans andra dag hölls även en föreläsning med Julia Staf, Memories by Julia, för blivande UF-elever på gymnasiet. Julia har själv drivit UF-företag och berättade om sin resa och sina utmaningar.