Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Kick-off för UF-lärare i Stockholm 12 september

I IHM:s fina lokaler fick deltagarna med sig tips om hur man kan vässa UF-företagens kommunikation och vad man som lärare och skola kan göra för att minska skillnaderna mellan pojkars och flickors resultat i skolan.

Stockholm

Varje år bjuder UFSTHLM in alla våra UF-lärare till kick-off med lite extra inspiration och tips inför det nya läsåret. Hösten 2019 genomfördes kick-offen tillsammans med våra partners IHM Business School, Berghs School of Communication och Liber.

Kvällen hos IHM inleddes med ett föredrag om kommunikation från Teodor Hässler, UF-alumn och kreatör på Berghs. Teodor identifierade särskilda utmaningar för UF-företagare och delade med sig av handfasta tips kring hur lärare kan guida sina elever till ännu bättre kommunikation! Förra året skapade Berghs en särskild sida för UF-lärare och UF-företagare med samlade tips kring innovation. I år är sidan uppdaterad och kompletterad med tips kring kommunikation. Se Berghs tips till UF-lärare och UF-företagare här: https://www.berghs.se/uf/

Näst på agendan bjöd Liber på Fredrik Zimmermans forskning kring vad man som lärare och skola kan göra för att fler pojkar ska lyckas i skolan. Ett mycket spännande föredrag där stora frågor som hur man kan jobba gemensamt för att skapa strukturer som i slutändan gynnar alla elever! Fredrik Zimmerman är författare, forskare och har bland annat skrivit boken Pojkar i skolan.

Du som UF-lärare kan logga in på din profil och se Teodors och Fredriks underlag från respektive föredrag under Regionala lärarerbjudanden.

Som vanligt hade UFSTHLM en kort stund med information inför det nya läsåret. Mycket har redan kommunicerats i Lärarnytt, men om du vill se en sammanställning av de viktigaste punkterna kan du kika på vår sammanställning. 

Nästa aktivitet för UF-lärare är vårt Driva-seminarium och efterföljande Fördjupningsseminarium med IHM 19 november. Om du inte anmält dig ännu så gör gärna det nu! Du hittar anmälan under Utbildningar och seminarium för gymnasielärare. 

Året är igångkickat och vi ser fram emot ännu ett givande år med våra UF-lärare!

 

Sidansvarig: Sara Ewerth

Senast uppdaterad: 2019-09-13