Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Bygg en snygg monter utan pengar

Att bygga en monter behöver inte kosta flera tusen kronor. Mycket av det som du behöver, kan du hitta hemma, i skolan eller varför inte ute i naturen. I slutänden är det som är allra viktigast hur tydligt ditt företags produkt kommer fram, och hur ni kan bemöta kunder. Här kommer några tips som sparar många slantar.

Stockholm

 

Saker som kostar 0 kr
Vad har du och ditt UF-företag redan hemma som ni kan ta med? Mattor, ramar, överblivna tapeter, farmors gamla kista som står i källaren? Lastpallar, nät av armeringsjärn och dylikt går också att få tag på gratis om man letar lite.
 

Nästan gratis
Ramar och udda saker finns ofta på loppis. Behöver ni måla om – köp sprayfärg så får ni en enhetlig design. Gör det klart före mässan!

Stora skyltar och fototapeter kostar pengar. Förbered er egna vägg med logotyp och mässerbjudande genom att spänna upp ett stort vitt lakan på en whiteboardtavla som ni riktar en projektor mot.
 

Sponsring
Sponsring handlar inte om att tigga till sig produkter, utan att skapa ett utbyte mellan dig och ett företag. Det viktiga med sponsring är att du tydligt kan visa att du skapar ett värde i utbyte. Ha ett erbjudande redo där du visar på vad du och ditt UF-företag kan ge tillbaka, säg att ni vill låna tre fåtöljer från ett möbelföretag - då kan ni i utbyte visa upp deras logga i montern och göra ett offentligt ”tack för lånet” med länkning till dem på era sociala medier. 

Case: en toppmonter under 300 kr!

Stretchflex UF har använt alla metoder ovan - både DIY, lån och sponsring. Kostnaden för att ta fram montern var 270 kr, och den placerade sig topp-tio i tävlingen Årets Monter. 

Så här gjorde Stretchflex:

  • Löparspåret är byggt av en blå matta, tejpad med vit tejp och med självhäftande papper
  • Skyltdockan och hängarna lånades över dagen från ett byggvaruhus
  • Stället till skyltdockan är gjort av en oljetunna som sågades av, tvättades och spraymålades
  • Bord, lånades från skolan
  • Fruktkorgen på bordet var pris i tävling och sponsrades av matbutik som fick exponering i samband med tävlingen
  • Roll-Up och texten "stretchflex" är tryckt på en liten vit banderoll, sponsrad av tryckeri som fick exponering i flyers
  • Grå golvmattor och spotlights är de som redan ingår i montern och finns på plats