Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

För dig som gymnasielärare

I Stockholmsregionen arbetar över 200 engagerade gymnasielärare med processutbildningen UF-företagande. Vi erbjuder ett brett stöd under året med fortbildningar, inspiration och hjälp att lägga upp strategi för entreprenörskap i din skola. Som UF-lärare får du också inbjudningar till kickoff, sommaravslutning och konferenser om entreprenörskap i skolan.

Stockholm

 

1. Stöd och utbildning 

 

Utbildningar och seminarier

Vi erbjuder under året utbildningar och seminarier för dig som såväl ny som erfaren UF-lärare. 

 - Se vårt utbud under året här 

 Våra projektledare

Boka besök med våra projektledare som är utbildade pedagoger och inlästa på entreprenörskap i skolan. Kostnadsfritt skapar ni tillsammans ett upplägg som passar din skola. Projektledaren finns som bollplank för dig som lärare under året.  

 - Här hittar du den projektledare som är knuten till din delregion

Våra inspiratörer 

Vi erbjuder tre kostnadsfria skolbesök per läsår som görs av våra inspiratörer som själva har drivit UF-företag. Föreläsningarna görs i såväl klassrumsformat som aulaföreläsning där innehållet anpassas efter det program dina elever läser och med fokus på starta- driva- och avveckla-faserna. Inspiratörerna är dina elevers kontaktperson under året. 

 - Här hittar du den inspiratör som är knuten till din delregion  

Lärarhandledning och kursbok för eleverna

Vår kurslitteratur är framtagen för kurserna Entreprenörskap och Entreprenörskap och företagande. Den följer UF-året steg för steg och underlättar för dig som lärare eftersom du kan använda den direkt i din undervisning. Kopieringsunderlag och tips på idé- och hållbar utveckling finns. Elevboken Mitt UF-företag fungerar som en avlastning för såväl dig som dina elever då den behandlar samtliga områden som är relevanta för elever som läser Entreprenörskap eller Entreprenörskap och företagande. 

 - För att beställa kurslitteraturen, klicka här

2. Digitala hjälpmedel och stöd

 

Lärarnytt

Inför varje fas som du kommer arbeta med under UF-året kommer vi att skicka ett lärarnytt via mail till dig som kommer innehålla pedagogiska tips som du kan väva in i din undervisning och datum att hålla reda på. Se till att dina kontaktuppgifter som du angav när du registrerade dig är uppdaterade.  

 

Smart företagande

Smart företagande är en nätbaserad ekonomiutbildning som du som registrerad UF-lärare och elev får tillgång till i inloggat läge. I den lär sig eleverna grunderna i företagsekonomi.  

Programspecifikt stöd 

UF-företagande bedrivs på såväl yrkesförberedande- som högskoleförberedande program. Vill du tipsa en kollega eller skolledning för hur man kan arbeta med UF-företagande på flera program på din skola eller inspireras själv hittar du våra programspecifika stöd enligt länken nedan. 

 - Våra programspecifika stöd finner du här 

Kursverktyg - Läroplanskopplingar

Har du fler kurser eller vill arbeta ämnesövergripande med kollegorna har vi tagit fram ett verktyg som sorterar fram centralt innehåll som kan kopplas till moment i UF-företagande. 

 - Prova vårt kursverktyg här 

Dokumendatabas

Som registerad lärare får du tillgång till ett dokumentarkiv som innehåller användbara mallar, tidigare exempel på affärsplaner, årsredovisningar m.m.   

Sociala kanaler och sluten Facebookgrupp

För att du och dina elever ska hänga med i såväl planerade som spontana aktiviteter rekommenderar vi dig att följa oss i våra sociala kanaler! 

Några knapptryck bort får du som UF-lärare i Stockholm många UF-lärarkollegor där du både kan ställa egna frågor och dela med dig av dina svar! Gruppen heter UF-lärare i Stockholm - idé- och erfarenhetsutbyte. 

 - Våra sociala kanaler hittar du här 

3. Erbjudande till dig som UF-lärare

 - Vismas erbjudande till dig 
 - Fortnox erbjudande till dig 
 - EwB, att vara UF-lärare och låta eleverna driva UF-företag globalt


Sidansvarig Aylin Dagdelen
Senast uppdaterad 2018-09-24