Den här sidans innehåll kommer från region Stockholm. Välj Stockholm som din region här eller välj en annan region här.

Utbildningar och seminarium

Ung Företagsamhet Stockholm erbjuder kostnadsfria utbildningar och seminarium för lärare som planerar att arbeta med UF-företagande. Vi vill inspirera dig till att arbeta entreprenöriellt med dina elever, hjälpa dem utveckla viktiga egenskaper och ge dem erfarenheter för livet genom processutbildningen UF-företagande!

Stockholm

 

Steg 1 - Introduktionsutbildning

Ny som UF-lärare? Då rekommenderar vi dig att komma på vår introduktion till processutbildningen UF-företagande! Här ger vi dig en grund och hjälper dig att komma igång med vårt beprövade koncept för entreprenörskap i skolan. Utbildningen riktar sig till dig som gymnasielärare på samtliga program och är en viktig grund för dig som ska handleda UF-företagare. Utbildningen svarar på frågor som:

 • Vad ger det dig som lärare och dina elever att jobba med UF-företagande?
 • Hur ser UF-företagets process ut, från idé, till genomförande och avveckling?
 • Hur kan UF-företagande drivas på yrkes- och högskoleförberedande program - kurser, möjlighet till samarbete över ämnesgränser och entreprenöriellt lärande

Välkommen till höstterminens introduktionsutbildningar

 • 31 augusti 2017: Anmälan stängd.
 • 13 september 2017: Anmälan stängd.
 • 24 maj 2018: Anmäl dig här

Introduktionsutbildningen genomförs under en heldag, är du intresserad av att få direktinbjudan, kontakta sara.ewerth@ungforetagsamhet.se                                                                        

 

Steg 2 - Ekonomiutbildning och seminarium

För att ge dig de bästa förutsättningarna att arbeta med UF-företagandet håller vi en eknomiutbildning riktad till lärare som inte har utbildning inom ekonomiska ämnen.

Välkommen till höstterminens ekonomiutbildning

 • 9 november 2017 kl.13.00-17.00: Anmälan stängd.

Vi vill att ni ska känna att ni får fokuserad information inför respektive fas, stöd och tips inför fasen och såklart möjlighet att ställa frågor och få ta del av andras pedagogiska lösningar i klassrummet! Därför erbjuder vi också tre seminarium under året, kopplat till UF-årets starta-, driva- och avvecklafas.

 • 26 september 2017 kl.15.00-16.30: Starta-seminarium. Anmälan stängd.
 • 29 november 2017 kl.15.15-16.30: Driva-seminarium. Anmälan stängd.
 • 13 mars 2018 kl.15.00-16.30: Avveckla-seminarium. Anmäl dig här.

 

Steg 3 - Erfarenhetsdelning och ny inspiration

Vi vill att våra UF-lärare hela tiden ska få chansen att utvecklas, sprida sina goda idéer och växa som lärare! Därför anordnar vi seminarium som syftar till att tillföra ny kunskap, ge möjlighet att titta närmare på frågor som ni lyfter till oss och ge er möjlighet att dela era erfarenteher och idéer med varandra. Har du ett ämne du skulle vilja att vi tog upp? Hör av dig till oss så kanske vi kan ordna det seminarium du längtat efter! 

 • 26 september 2017 kl.17.00-18.30: Årets UF-lärare Carl Kronberg delar med sig av sitt framgångsrecept! Anmälan stängd.
 • 29 november 2017 kl.17.00-18.30: Årets UF-skola Hersby gymnasium berättar om sitt vinnande koncept! Anmälan stängd.
 • 13 mars 2018 kl. 17.00-18.30: Redovisningsbyrån KPMG djupdyker i årsredovisning och hur eleverna kan spetsa denna. Anmäl dig här.

 

Tre lärare om det bästa med UF-företagande


Pouian Cherloo. Undervisar på ekonomiprogrammet, Thoren Business School. UF-lärare i tre år.
- Det roligaste med UF är att det är så annorlunda. Du får se så mycket av eleverna, inte bara när man pratar med dem utan också i deras produkter. UF är väldigt utvecklande för eleverna.


Anna Krögerström Undervisar på Samhällsprogrammet inriktning beteende, Marina Läroverket. UF-lärare i drygt tio år.
- Det roligaste med UF är att se eleverna växa när de förverkligar sina tankar


Liselotte Hemström. Undervisar på Ekonomi- och samhällsprogrammet, Påhlmans Gymnasium. Fjärde året som UF-lärare.
- Det är många saker som är roliga. När eleverna som inte tror att de kan, inser de själva och visar det. Eller när man kan följa sitt UF-företag som man tidigare lett och följer deras ”riktiga” företag. Då blir jag stolt varje gång, att ”de en gång var mitt UF-företag”.
 

​Mer om entreprenörskap

Ämnet Entreprenörskap är tvärvetenskapligt, och undervisningen ska enligt Skolverket bedrivas i projektform med innehåll från andra ämnesområden. UF-företagande kommer således naturligt in som en välbeprövad metod som passar på alla program. För många elever blir det praktiska arbetet med UF-företaget ett välkommet sätt att få direkt användning av sina teoretiska kunskaper. För elever på de yrkesförberedande programmen, en metod att utvecklas med sina yrkeskunskaper.

Vi erbjuder även seminarier löpande under året, vilka följer UF-årets faser.