Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Anställningsbaren på Peder Skrivare

I veckan var vi på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg och fanns på plats för deras koncept Anställningsbaren. Detta är en mötesplats på skolan där eleverna kan träffa olika företag och organisationer för att få en inblick i olika branscher och yrken. Utställande företag ges också tillfälle att hitta potentiella framtida medarbetare eller bara för att samtala med elever för att prata jobb, studier, entreprenörskap eller annat som kan bidra till nya kontakter mellan arbetsliv och skolans elever.

2017-11-08

Halland

I veckan var det alltså Ung Företagsamhets tur att besöka skolan och vi fanns strategiskt placerade vid skolans café för att uppmärksamma så många elever som möjligt att vi fanns på plats för att snacka entreprenörskap, framtid och UF. Vårt knep för att locka eleverna till samtal var tävlingen ”Gissa UF-produkten”. Den gick helt enkelt ut på att man ska klura ut vad ett antal olika UF-produkter är för något/har för användningsområde. Tävlingen visade sig vara en riktigt succé och eleverna trängdes vid vårt bord under de två timmarna vi var där.

Det visade sig vara en svår uppgift men till slut korades en vinnare som lyckades gissa rätt på åtta utav de elva produkterna. Det kändes som tävlingen bidrog till en stor nyfikenhet kring Ung Företagsamhet för de elever som sedan tidigare inte hade koll på oss och vad UF-företagande innebär. I mitten på december är det dags för oss att ställa ut på skolan igen, troligtvis med nya kluriga UF-produkter.

Nyheter

 • Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

  Halland Dagens husbyggen sker ofta genom färdiga ritningar där man väljer mellan olika standardhusbyggen. I byggbranschen överlag börjar allting med en ritning men att sen kunna föreställa sig resultatet kan vara svårt. Tänk om du skulle kunna få se din ritning som en 3Dminiatyr?
 • Kallelse Föreningsstämma 5 december

  Halland
 • PS-panelen imponerade

  Halland För 6e året i rad var det igår PS-panelen på Peder skrivares skola. 30 personer från näringslivet satt i olika paneler och 40 UF-företag fick pitcha. ”Jag är väldigt nöjd med kvällen. Intresset från näringslivet att vara med ökar varje år vilket är jätteroligt” säger Pär Wiik som är utvecklingsledare i Varberg.
 • Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan

  Halland Att driva UF-företag kopplas ofta kring just företagandet och att man ska tjäna pengar. Självklart är det en del av utbildningen men det är verkligen inte allt. UF-företagande utvecklar eleverna och ger dem erfarenheter de troligtvis inte skulle fått i skolan. Oftast hittar de nya sidor av sig själva och insikter som följer med dem ut i arbetslivet. Amir såg chansen med UF-företagandet att kunna göra lite mer för klimatet än vad han gjorde innan. UF blev en ny dörr som öppnades för honom, full med drivkraft och glädje.
 • Årets Unga Företagare i Halmstad är korad

  Halland Under fredagens näringslivsgala i Halmstad fick vi förmånen att dela ut priset till Årets Unga företagare i Halmstad 2020.