Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Elevens Val i Hylte

Under två dagar innan jullovet var Ung Företagsamhet på Örnaskolan i Hylte och jobbade med entreprenörskap. Eleverna fick välja mellan ett antal aktiviteter under deras elevens val och några valde då att få mer kunskap om vad en entreprenör är, vad Ung Företagsamhet är för organisation samt själva få prova på att vara en entreprenör och komma på nya produkter och idéer som kan underlätta i vår vardag!

2019-01-14

Halland

Jag och Sofia som jobbar som skolinspiratör på Ung Företagsamhet var på plats och hade planerat för två kreativa dagar som sedan avslutades med Draknäste och prisutdelning. 

Sofia började med att berätta om hennes UF-år och hur hon fick jobbet som skolinspiratör hos oss på Ung Företagsamhet. Vi gjorde sedan kreativa övningar som ledde fram till många grymma idéer som flera sedan valde att utveckla och använda sig av i övningen Idéer som gör det möjligt. Vad sägs om en tavla med inbyggd högtalare, plats för att sätta fast sin mobil för att köra via bluetooth samt även plats för att hänga sina nycklar. Detta underlättar vardagen otroligt mycket och är samtidigt en snygg detalj i ditt hem med en funktion som gör att du har allt på en plats!

En annan smart lösning var kontakten med utdragbar förlängningssladd. Hur ofta känner du inte att uttagen sitter fel och du behöver ha förlängningssladdar som ligger i vägen. Med denna lösning drar du bara ut den vid behov!

Niklas som jobbar som slöjdlärare var med under vissa delar av dagarna och då kunde eleverna även få tillverka prototyper av sina produkter. Engagemanget var stort och en grupp la ner stort engagemang på att både tillverka sin nagellackshållare samt göra ett snyggt fodral till alla nagellack.

Dagarna avslutades med presentationer av alla produkter för ett draknäste. I draknästet var Hyltes Näringsliv och även Hylte Kommun representerat och de var imponerade av elevernas kreativitet och presentationsförmåga. De gav feedback och såg utvecklingsmöjligheter kring varje produkt. Eleverna kan nu fundera vidare på sina idéer och kanske använda sig av dem när de om några år förhoppningsvis driver UF-företag på gymnasiet!

Det var roligt att träffa på företagsamma elever och ge dem en inblick vad som faktiskt finns om man ser möjligheter och gör något av dem! Precis så som vi på Ung Företagsamhet ser på entreprenörskap! 

Elin Emvall – projektledare mot grundskolan

 

Nyheter

 • Varbergs Sparbanks UF-gala 2019

  Halland För fjärde året i rad så anordnades igår Varbergs Sparbanks UF-gala på just Varberg Sparbank. Galan lyfter fram eleverna som drivit UF-företag i Varbergs kommun under året och delar ut ett antal priser i olika kategorier.
 • Månadens UF-företag i maj är Teara UF!

  Halland Mens, sexuella läggningar och att våga ta plats som kvinna är några av ämnena som tas upp i teaterföreställningen ”Girls will make you blush”. En föreställning uppsatt av fyra tjejer från estetiska programmet på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka. Månadens UF i maj månad!
 • Walk & Talk UF anordnade tipspromenad i Falkenberg med fokus på välmående och hälsa!

  Halland Vad är viktigast för att du ska må bra? Vad är vila för dig? Vem gör dig glad? Detta är bara några av frågorna som Walk and Talk UF ställde när de skulle undersöka hur invånarna i Falkenbergs kommun såg på sitt välmående och sin hälsa.
 • Tips vid Avveckling av UF-företaget

  Halland När UF-företaget ska avvecklas och årsredovisningen ska göras så finns det en hel del saker att tänka på. Här har vi samlat lite tips för att det ska gå så smidigt som möjligt!
 • Månadens UF-företag i april är Laga Ni Äta Vi UF!

  Halland Vi börjar röra oss mot slutet av UF-året. Avvecklingen startas igång, det ska skrivas årsredovisningar och det ska vara rea. Under denna tiden av året ligger fokuset på reflektion av UF-året. Vad har vi gjort? Vad kunde vi ha gjort bättre? Ett UF-företag som jag tror är nöjda med året är Laga Ni Äta Vi UF, Månadens UF-företag i april!