Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Elevens Val i Hylte

Under två dagar innan jullovet var Ung Företagsamhet på Örnaskolan i Hylte och jobbade med entreprenörskap. Eleverna fick välja mellan ett antal aktiviteter under deras elevens val och några valde då att få mer kunskap om vad en entreprenör är, vad Ung Företagsamhet är för organisation samt själva få prova på att vara en entreprenör och komma på nya produkter och idéer som kan underlätta i vår vardag!

2019-01-14

Halland

Jag och Sofia som jobbar som skolinspiratör på Ung Företagsamhet var på plats och hade planerat för två kreativa dagar som sedan avslutades med Draknäste och prisutdelning. 

Sofia började med att berätta om hennes UF-år och hur hon fick jobbet som skolinspiratör hos oss på Ung Företagsamhet. Vi gjorde sedan kreativa övningar som ledde fram till många grymma idéer som flera sedan valde att utveckla och använda sig av i övningen Idéer som gör det möjligt. Vad sägs om en tavla med inbyggd högtalare, plats för att sätta fast sin mobil för att köra via bluetooth samt även plats för att hänga sina nycklar. Detta underlättar vardagen otroligt mycket och är samtidigt en snygg detalj i ditt hem med en funktion som gör att du har allt på en plats!

En annan smart lösning var kontakten med utdragbar förlängningssladd. Hur ofta känner du inte att uttagen sitter fel och du behöver ha förlängningssladdar som ligger i vägen. Med denna lösning drar du bara ut den vid behov!

Niklas som jobbar som slöjdlärare var med under vissa delar av dagarna och då kunde eleverna även få tillverka prototyper av sina produkter. Engagemanget var stort och en grupp la ner stort engagemang på att både tillverka sin nagellackshållare samt göra ett snyggt fodral till alla nagellack.

Dagarna avslutades med presentationer av alla produkter för ett draknäste. I draknästet var Hyltes Näringsliv och även Hylte Kommun representerat och de var imponerade av elevernas kreativitet och presentationsförmåga. De gav feedback och såg utvecklingsmöjligheter kring varje produkt. Eleverna kan nu fundera vidare på sina idéer och kanske använda sig av dem när de om några år förhoppningsvis driver UF-företag på gymnasiet!

Det var roligt att träffa på företagsamma elever och ge dem en inblick vad som faktiskt finns om man ser möjligheter och gör något av dem! Precis så som vi på Ung Företagsamhet ser på entreprenörskap! 

Elin Emvall – projektledare mot grundskolan

 

Nyheter

 • Månadens UF-företag i Halland Äggcellent UF!

  Halland Entreprenörskap på riktigt 2019 är avklarad och vilka grymma UF-företagare det finns i Halland! Det blev en lång tisdag när 176 UF-företag samlades i Halmstad Arena för att visa upp sig, sälja och tävla! Många glada rop blev det när vinnarna i de olika kategorierna avslöjades. Årets Marknadsförare och Årets UF-företag blev även Månadens UF - Företag Äggcellent UF!
 • EPR2019 - Vilken härlig dag det blev!

  Halland Entreprenörskap På Riktigt är precis avslutad och det är dags att summera dagen, vinnarna, händelser och alla intryck.
 • UF-MÄSSA ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2019

  Halland Tisdagen den 5 mars är det dags för årets stora höjdpunkt för UF-företagarna i Halland. Då är det nämligen dags för UF-mässan Entreprenörskap på riktigt. Den går av stapeln på Halmstad Arena och under mässan så finns 176 UF-företag på plats och ställer ut sina företag som de har arbetet med under läsåret. Detta är en fantastiskt inspirerande och härlig dag som du inte vill missa!
 • Månadens UF-företag i Halland Fotboll För Alla (FFA) UF

  Halland Det blir mer och mer populärt bland UF-företag att erbjuda tjänster som sin affärsidé. Ett lysande exempel på ett sådant företag är Fotboll För Alla (FFA) UF, som tack vare sitt stora engagemang och driv nu också blivit månadens UF-företag i februari! Tjejerna från ekonomiprogrammet på Falkenbergs gymnasieskola anordnar fotbollscuper där alla får vara med oavsett kön eller nivå.
 • Information för UF-lärare om EPR2019 den 5 mars

  Halland Snart är det dags för vårens stora höjdpunkt för många UF-företagare, nämligen UF-mässan Entreprenörskap på riktigt som går av stapeln den 5 mars i Halmstad Arena!