Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Företagare och UF-företagare minglade på BilMånsson

Tisdagen den 11 oktober höll vi tillsammans med Svenskt Näringsliv i Halland och BilMånsson ett rådgivarmingel. BilMånssons bilhall fylldes med ett 30-tal UF-företagare som ville få tips och råd och knyta nya kontakter i med 20 personer från näringslivet.

2016-10-13

Halland

 

 

-Jag tvekade lite i morse när klockan ringde om jag skulle orka ta mig hit men nu känner jag verkligen att det har varit värt det, säger Christoffer Eriksson som tillsammans med Joel Abraham driver UF-företaget MEPA Design UF.

Företaget arbetar med accessoarer och tillverkar själva trendiga armband. Responsen på deras armband har varit god och trots att de inte varit igång så länge har de redan sålt några stycken.

-Folk har varit intresserade och de som har köpt har varit nöjda. Vi har till och med haft kunder som kommit tillbaka och köpt fler vilket är ett gott betyg för oss, säger Joel.

För killarna har dagen varit väldigt givande och de har fått mycket feedback på sin produkt, förslag på hur de kan utveckla den och marknadsföra sig för att ta sitt UF-företag vidare till nästa nivå.

Näringslivet på plats är från alla olika branscher men trots att de har olika produkter och tjänster är det mycket i företagandet som de förenas i. Alla behöver kunna ekonomi, marknadsföring, ledarskap och så vidare för att kunna driva ett företag något som även UF-företagen behöver kunskaper inom.

-Jag är även här för att jag får energi och inspiration av eleverna. Det är jättekul att få hjälpa till och ge tips och råd samtligt som jag får tips, råd och inspiration av dem, säger Magdalena Johansson som är VD på ALMI i Halland.

Ett annat UF-företag som var med på rådgivarminglet var Ghanoloeva UF som består av Mina Ghanem och Nana Choloeva. De säljer en tvål som är naturlig och bra för hyn. De har precis fått hem produkten och är nu i startgroparna att börja sälja.

-Det är bra med denna träff för vi är helt gröna på det här med företagande medan de som är här idag är väldigt kompetenta, säger Mina.

-De har gett oss jättebra tips på vad vi skall lyfta fram med vår produkt för att sticka ut i mängden och kunna sälja, säger Nana som håller med om att dagen varit givande.

En av dem som både MEPA Design UF och Ghanoloeva UF pratade med var Erik Blomberg som är VD på Eleiko Group AB. Även han tyckte träffen var mycket lyckad.

- Det är spännande att få träffa unga och företagsamma elever med affärsidéer. Jag tror mycket på utbytet mellan unga och erfarna företagare där jag får en chans att dela med mig av mina kunskaper samtidigt som jag inspireras av deras kreativitet och drivkraft i tidig ålder" avslutar Erik.  

 

 

Nyheter

 • Hon föreläser om livet som nyanländ ur ett elevperspektiv

  Halland Rouaa Kal Omar går samhällsvetenskapsprogrammet på Peder Skrivares skola i Varberg och driver UF-företaget We Can UF. Hennes affärsidé är att hålla föreläsningar för att försöka ändra den nedsättande syn på nyanlända människor i Sverige. Vi var med på en av Rouaas föreläsningar för modersmålslärare i Varbergs kommun.
 • Nu ska alla UF-elever få intyg!

  Halland Nu är snart UF-året till ända. Eleverna har arbetat och kämpat med sina UF-företag i snart två terminer och nu vill vi alla att de ska ta sig hela vägen in i mål! Så ta därför och checka av alla moment dina elever har klarat av så att de får sitt värdefulla intyg vid terminens slut - ett kvitto på allt arbete de lagt ner! Och saknar de något moment så finns ju ännu chansen för dem att rätta till det.
 • Månadens UF-företag i april är Biskopstorps gårdskött UF!

  Halland Månadens UF-företag heter Biskopstorps gårdskött UF och drivs av David Andersson, Fredrik Björding, Ludvig Håkansson och Zakarias Norén. Samtliga läser Ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Killarna tog hem det prestigefyllda priset Årets Marknadsförare av Marknadsföreningen i Halland på EPR-galan den 22 mars och har gjort en fantastisk resa under UF-året med en försäljning på 60 000 kronor! För att inte tala om deras stora skylt vid E6:an som ses av hundratusentals bilförare per månad. Detta grymma arbete vill vi premiera med titeln Månadens UF-företag i april!
 • Årsredovisningsdags - Checklista

  Halland Nu är vi inne på slutspurten av UF-året och ni går snart i mål! Fantastiskt bra jobbat alla grymma UF-företagare!
 • IM Språkintro-elever får Triton stipendium

  Halland Under den regionala UF-galan den 22 mars i sparbankshallen, Varberg, så var det inte bara vinnare som korades i de olika tävlingskategorierna som UF-företagen deltagit i. Inbjudna till galan var också eleverna och läraren Emanuel från Språkintroduktion på Sturegymnasiet, Halmstad. Vad de inte visste när det gick upp på scenen för att berätta om sina erfarenheter som UF-företagare var att de en liten stund senare skulle få en mycket glad överraskning...