Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Företagare och UF-företagare minglade på BilMånsson

Tisdagen den 11 oktober höll vi tillsammans med Svenskt Näringsliv i Halland och BilMånsson ett rådgivarmingel. BilMånssons bilhall fylldes med ett 30-tal UF-företagare som ville få tips och råd och knyta nya kontakter i med 20 personer från näringslivet.

2016-10-13

Halland

 

 

-Jag tvekade lite i morse när klockan ringde om jag skulle orka ta mig hit men nu känner jag verkligen att det har varit värt det, säger Christoffer Eriksson som tillsammans med Joel Abraham driver UF-företaget MEPA Design UF.

Företaget arbetar med accessoarer och tillverkar själva trendiga armband. Responsen på deras armband har varit god och trots att de inte varit igång så länge har de redan sålt några stycken.

-Folk har varit intresserade och de som har köpt har varit nöjda. Vi har till och med haft kunder som kommit tillbaka och köpt fler vilket är ett gott betyg för oss, säger Joel.

För killarna har dagen varit väldigt givande och de har fått mycket feedback på sin produkt, förslag på hur de kan utveckla den och marknadsföra sig för att ta sitt UF-företag vidare till nästa nivå.

Näringslivet på plats är från alla olika branscher men trots att de har olika produkter och tjänster är det mycket i företagandet som de förenas i. Alla behöver kunna ekonomi, marknadsföring, ledarskap och så vidare för att kunna driva ett företag något som även UF-företagen behöver kunskaper inom.

-Jag är även här för att jag får energi och inspiration av eleverna. Det är jättekul att få hjälpa till och ge tips och råd samtligt som jag får tips, råd och inspiration av dem, säger Magdalena Johansson som är VD på ALMI i Halland.

Ett annat UF-företag som var med på rådgivarminglet var Ghanoloeva UF som består av Mina Ghanem och Nana Choloeva. De säljer en tvål som är naturlig och bra för hyn. De har precis fått hem produkten och är nu i startgroparna att börja sälja.

-Det är bra med denna träff för vi är helt gröna på det här med företagande medan de som är här idag är väldigt kompetenta, säger Mina.

-De har gett oss jättebra tips på vad vi skall lyfta fram med vår produkt för att sticka ut i mängden och kunna sälja, säger Nana som håller med om att dagen varit givande.

En av dem som både MEPA Design UF och Ghanoloeva UF pratade med var Erik Blomberg som är VD på Eleiko Group AB. Även han tyckte träffen var mycket lyckad.

- Det är spännande att få träffa unga och företagsamma elever med affärsidéer. Jag tror mycket på utbytet mellan unga och erfarna företagare där jag får en chans att dela med mig av mina kunskaper samtidigt som jag inspireras av deras kreativitet och drivkraft i tidig ålder" avslutar Erik.  

 

 

Nyheter

 • Prisbelönta Relode på besök hos Spendrup!

  Halland UF-alumnerna Felix Sällström, Christoffer Olsson och William Wolff från Relode vann Familjen Spendrups stipendium på 50 000 kronor och en heldag med Spendrups ledning och familjen Spendrup. Den 24 oktober tillbringade Relode en heldag hos Spendrups i Vårby för att ta del av hur Spendrups drivs och hur man bygger starka varumärken.
 • Vår nya medarbetare är Sandra Jönsson!

  Halland Det var hård konkurrens men Sandra Jönsson med lång erfarenhet inom marknadsföring, projektledning och försäljning blev vår nya projektledare på grundskolan! Nedan kan ni läsa lite mer om vår nya medarbetare.
 • Anställningsbaren på Peder Skrivare

  Halland I veckan var vi på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg och fanns på plats för deras koncept Anställningsbaren. Detta är en mötesplats på skolan där eleverna kan träffa olika företag och organisationer för att få en inblick i olika branscher och yrken. Utställande företag ges också tillfälle att hitta potentiella framtida medarbetare eller bara för att samtala med elever för att prata jobb, studier, entreprenörskap eller annat som kan bidra till nya kontakter mellan arbetsliv och skolans elever.
 • Månadens UF-företag i Halland November

  Halland Månadens UF-företag heter Bright Light UF och drivs av Anna Broman, Elina Zagar Lindstad, Jenny Andersson, Johanna Brobeck och Rebecka Syldevik. Samtliga läser ekonomiprogrammet på Drottning Blankas gymnasieskola i Kungsbacka.
 • PS-Panelen på Peder Skrivare

  Halland PS-panelen på Peder Skrivares skola är ett återkommande evenemang, sedan flera år tillbaka. Det är ett tillfälle för UF-företagen att få pitcha sin affärsidé inför en panel som består av representanter från näringslivet. I torsdags kväll (26/10) var det dags igen.