Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Månadens UF-företag i januari är DryBiking UF

Månadens UF-företag heter DryBiking UF och drivs av Alexander Johansson, Jakob Johnson och Viktor Levander. Samtliga läser Samhällsprogrammet på Sannarpsgymnasiet i Halmstad. Dessa unga entreprenörer har valt att produktutveckla för att främja miljön på mer än bara ett sätt. Deras cykelskydd görs av återvunna paraplyer samt uppmanar människor att ställa bilen och ta cykeln! Vi vill uppmärksamma dessa miljöhjältar och därför är de korade till Månadens UF-företag i januari!

2018-01-08

Halland

 

Berätta lite om er affärsidé.

Våran affärsidé är unik, vi erbjuder monterbara sadelskydd för cyklar som står emot regn och smuts på din sadel. Materialet vi använder oss av för att tillverka själva skyddet är återanvända paraplyer för att göra det så miljövänligt som möjligt. Vi vill uppmana människor till att cykla oftare, även ifall det regnar. På grund av att det är mer hälsosamt, både för naturen och för människan. 

Hur kom ni på affärsidén?

Anledningen till varför vi tre startade företaget ihop, var på grund av att vi alla hade ett mål gemensamt, att ta fram en produkt som inte finns. Vi ville skapa något eget och sedan utveckla det. Vi tänkte fram och tillbaka väldigt länge och kom sedan på problematiken som finns med sadlar idag. Vi ville uppmärksamma detta och underlätta folks vardag med hjälp av denna produkt. Miljöaspekten kom in i projektet när vi såg möjligheten i att återanvända gamla paraplyer. 

Hur har det gått med produktutvecklingen av ert cykelsadelsskydd?

Produktutvecklingen går framåt men har varit ganska problematisk. Vi har stött på många hinder och eftersom brist på kontakter och erfarenheter inom branschen så har vi fått slita och jobba ganska mycket. Vi är målmedvetna, satsar stort tycker det vi gör är väldigt roligt. Vi har kommit en lång bit på vägen men vi känner oss inte klara än. 

Vad är det roligaste/häftigaste som hänt hittills under ert UF-år?

Det vi har tycker har varit roligast med UF-företaget är att ha träffat massvis med människor, binda nya kontakter, men även att bara allmänt testa på att driva ett företag. 

Vilka utmaningar har ni haft när ni drivit UF och vilka utmaningar har ni framöver?

Utmaningarna vi har haft är själva produktutvecklingen, hur man ska gå till vägas och vem som kan hjälpa en med vad. Det är väldigt många aspekter som spelar roll när det kommer till produktutveckling. Utmaningarna för framtiden är att lösa så att vi kan massproducera våran produkt i större volymer. 

Har ni redan fått några erfarenheter ni vill berätta om?

Vi alla har lärt oss väldigt mycket hittills. Framförallt hur mycket jobb och vad som krävs för att ta fram en produkt. Vi har lärt oss mycket om hur det är att jobba med ett företag och skaffat oss erfarenheter inom branschen som vi kommer kunna dra nytta av i framtiden. 

Vad är viktigast för er att få ut av att driva UF och vilka tips vill ni ge till framtida UF-företagare?

Att lära sig mer om hur själva företagandet och näringslivet går till, hur man producerar och jobbar fram en produkt. Vi har alla drömmar och framtidsplaner inom branschen och vill skaffa oss så mycket kunskap och erfarenheter som möjligt. 

Tipsen vi vill ge till framtida UF-företagare är att om man vill göra en produktutveckling krävs det mycket jobb, både i och utanför skolan. Man måste vara målmedveten och väldigt driven för att tycka det är roligt. Man ska inte heller vara rädd för att träffa nytt folk eftersom det är en viktig del och stor aspekt i att lyckas driva och få fram en produkt och ett företag. 

Till sist… nämn era mål som ni har för UF-året.

Våra mål med UF-året är att bli utsedda till Årets UF-företag, som jag nämnde tidigare så siktar vi högt och kommer jobba hårt för att lyckas bli bäst i produktutveckling i år. Vår säljare i företaget vill bli utsedd till Årets säljare. Vi vill även kunna ha ett så komplett företag i slutet av året så det finns möjlighet att driva det vidare efter gymnasiet. 

Kontakt:

Instagram: @drybikinguf

Facebook: drybikinguf

Mailadress: drybikinguf@outlook.com

Nyheter

 • Frukostseminarium för samhällslärare, UF-lärare och partners 18 september

  Halland I samband med vår Kick off för UF-elever den 18 september i Halmstad så bjuder vår partner Tek kompetens in samhällslärare, UF-lärare och partners i Halland till frukostseminarium tillsammans med Näringslivet och Locker Room Talk! Varmt välkommen!
 • Kick Off 2018

  Halland Den 17 och 18 september är det äntligen dags för årets Kick Offer!
 • Nu är det dags att fylla i för Intyg

  Halland Nu har eleverna gjort sitt och för dig som lärare så återstår det att kryssa i de obligatoriska moment och tilläggsmoment som UF-företagen klarat av under året så att de kan få sitt värdefulla intyg som ett bevis på att de drivit och klarat av sitt UF-år! Osäker på hur du gör? Kolla in checklistan nedan:
 • Vilket SM för Halland!

  Halland När vi lägger årets upplaga av SM i Ung Företagsamhet så gör vi det med mycket stolthet i bröstet! De halländska UF-företagen levererade verkligen till 100-procent och vi kammande hem hela fem stycken nomineringar!
 • En robot i Vårt samhälle

  Halland Läs om när 3B på Toråsskolan i Kungsbacka fick agera testpiloter för vår nya tilläggsövning "En robot i vårt samhälle".