Moving Free UF och Jakten på storsäljaren

Läsåret 2016/2017 drev Elin Persson UF-företaget Moving Free UF tillsammans med en klasskompis där de skapade en sport-bh med inbyggd förvaringsficka för mobiltelefonen. Nu tävlar hon i programmet Jakten på Storsäljaren som sänds på Kanal5.

2017-09-27

Halland

Inne i mässhallen på Gekås ställer företagare ut sina varor och pitchar idén för tre inköpare som går runt och letar efter storsäljaren. Dessa inköpare utser sedan en vinnare som får sälja sin produkt i varuhuset. Under mässan passade vi på att prata lite med Elin om hennes UF-år och hennes förväntningar på denna utmaning.

Vid starten av Moving Free UF var de tre personer som drev företaget tillsammans och de insåg ganska fort att de hade olika mål och ambitionsnivåer, vilket resulterade i ett avhopp. Elins tips är att det kan vara en bra idé att starta ett företag med någon som man inte känner så väl och att det är en fördel om den personen har vissa kunskaper som är bristande hos en själv.

Elin berättar att företaget stötte på svårigheter vid försöket att få fram produkten. Första tanken var att köpa in sport-bh:ar och sy på fickan själva men det var alldeles för svårt och i stället kontaktade de sina rådgivare som guidade dem till rätt person som hade de kunskaper de saknade. Trots att många runt omkring dem sa att det var svårt att genomföra, vågade de satsa.

Det roligaste med året, enligt Elin, har varit att se idén bli verklighet, den boost de fick av all positiv respons och SM såklart.

Elins tre tips till nya UF-företagare:
- Ha många rådgivare men inom olika områden.
- Våga ta ett nej.
- Ju mer tid man är villig att lägg på företaget, desto bättre går det.

Framtiden för Elins idé ser ljus ut. Hon har nu planer på att produktutveckla och göra så att produkten passar fler personer.

Vill ni prata med en tidigare UF-elev så ställer Elin gärna upp. Här hittar ni henne:
https://www.facebook.com/MovingFreeUF/

Nyheter

 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • UF-alumnen Alexander blev ledare för en dag

  Sverige I november bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Alexander Zahari och Eirik Winter, Nordenchef på Citi.
 • UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.
 • UF-alumnen Sara blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Sara Hairi och Helena Hagman, Learning and Development Manager på ManpowerGroup.
 • UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.