Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

Peder Skrivares skola i Varberg arrangerar rådgivarfrukost

Den 27 november bjöd Peder Skrivares skola i Varberg in UF-företagens rådgivare till frukostmingel. Syftet med frukosten var att berätta hur skolan arbetar med UF-företagande samt stärka gemenskapen mellan rådgivarna och skolan. Värd för aktiviteten var Handelsbanken i Varberg, som lånade ut lokal och bjöd på frukost.

2014-12-01

Halland

 


Frukosten inleddes med mingel och sedan hälsade Handelsbankens kontorschef Jonas Lagerqvist alla välkomna och berättade kort om deras organisation och hur de jobbar för att skapa långsiktiga relationer med kunderna. 


Hanna på UF-kontoret var på plats och berättade kort om Ung Företagsamhet och om rådgivarens roll och svarade på rådgivarnas frågor.


Pär Wiik, skola- och näringslivsutvecklare i Varberg, presenterade vilka program som i år är aktiva med att driva UF-företag, hur skolan arbetar med samverkan mellan skola och näringsliv och vilka aktiviteter skolan arrangerar för att stärka eleverna i sin roll som UF-företagare. Magnus Olofsson, förstelärare i entreprenörskap, fortsatte med att förklara hur UF-företagande kopplas till läroplanen och varför skolan valt att satsa på UF-företagande som metod.

Som avslutning delade Kjell Johansson, VD på Varbergs revisionsbyrå AB, med sig av sina erfarenheter som rådgivare och bjöd på värdefulla tips. ”Det är härligt att vara rådgivare, ungdomarna är väldigt entusiastiska. Syns man inte, finns man inte – att vara rådgivare för ett UF-företag är en bra möjlighet för att mitt företag ska synas mer och förhoppningsvis göra ett bra intryck så att de i framtiden kommer tillbaka som kunder.” Kjell lyfte även värdet av ha drivit UF-företag när man söker jobb ”Har ungdomarna ett UF-intyg i sitt CV när de söker jobb hos mig, då ligger de bra till, det kan jag säga!”


Totalt deltog 15 rådgivare på frukosten, några har varit rådgivare tidigare och för några är det första året som UF-rådgivare.”Frukosten bjöd på bra och, för mig som ny rådgivare, välbehövlig information. Min roll som rådgivare har blivit betydligt tydligare och mer greppbar!” sa Isabelle Simonsson, delägare i kommunikatoinsbyrån Paraiba AB.

UF-kontoret ger Peder Skrivares skola en stor applåd som arrangerade en aktivitet för UF-företagens rådgivare! Detta är ett bra exempel på hur skolan kan ge rådgivarna en boost och råg i ryggen inför UF-året samtidigt som det skapas värdefulla kontakter mellan skolan och rådgivarna – och även rådgivarna emellan! 

Vill ni läsa mer om rådgivarens roll under UF-året, kika gärna in på vår hemsida. Där hittar ni även RÅDGIVARGUIDEN som är en bra grundsten att använda sig av som rådgivare. 

Nyheter

 • Elever jobbar med entreprenörskap och löser uppdrag på riktigt i Öringe

  Halland Häromdagen höll vi lektion om entreprenörskap för eleverna i årskurs 2 och 3 på Öringeskolan. Klassen är med i årets Teknikutmaning som KomTek håller i. I årets upplaga av Teknikutmaningen har kommunstyrelsen skickat en utmaning till alla skolor utifrån hur Öst möter Väst. Uppdraget är att ta fram förslag på hur Nissan och området längs med Nissans östra och västra sidor skulle kunna utvecklas så att fler barn och ungdomar kan lära känna varandra. Hur skulle man kunna tänka och vad skulle man kunna göra för att fler barn och ungdomar från olika områden skulle kunna mötas och kommunicera med varandra? Detta ska nu eleverna fundera på och komma på lösningar kring!
 • Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

  Halland Dagens husbyggen sker ofta genom färdiga ritningar där man väljer mellan olika standardhusbyggen. I byggbranschen överlag börjar allting med en ritning men att sen kunna föreställa sig resultatet kan vara svårt. Tänk om du skulle kunna få se din ritning som en 3Dminiatyr?
 • Kallelse Föreningsstämma 5 december

  Halland
 • PS-panelen imponerade

  Halland För 6e året i rad var det igår PS-panelen på Peder skrivares skola. 30 personer från näringslivet satt i olika paneler och 40 UF-företag fick pitcha. ”Jag är väldigt nöjd med kvällen. Intresset från näringslivet att vara med ökar varje år vilket är jätteroligt” säger Pär Wiik som är utvecklingsledare i Varberg.
 • Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan

  Halland Att driva UF-företag kopplas ofta kring just företagandet och att man ska tjäna pengar. Självklart är det en del av utbildningen men det är verkligen inte allt. UF-företagande utvecklar eleverna och ger dem erfarenheter de troligtvis inte skulle fått i skolan. Oftast hittar de nya sidor av sig själva och insikter som följer med dem ut i arbetslivet. Amir såg chansen med UF-företagandet att kunna göra lite mer för klimatet än vad han gjorde innan. UF blev en ny dörr som öppnades för honom, full med drivkraft och glädje.