Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

PS-Panelen på Peder Skrivare

PS-panelen på Peder Skrivares skola är ett återkommande evenemang, sedan flera år tillbaka. Det är ett tillfälle för UF-företagen att få pitcha sin affärsidé inför en panel som består av representanter från näringslivet. I torsdags kväll (26/10) var det dags igen.

2017-10-30

Halland

Kvällen inleddes med mingel där både UF-företag, rådgivare och lärare var med. Uppgiften var att hitta ett antal personer och ta reda på vad deras drömmar var. Det var ett mycket bra sätt att få interaktion mellan deltagarna och det minglades för fullt. Efter minglet var det dags för presentationer. UF-företagen delades in i klassrum där det var fyra UF-företag och tre-fyra rådgivare. I varje klassrum fanns även en lärare som moderator för att driva diskussioner framåt. 

Vi fick chansen att prata med en lärare och tre rådgivare för att se vad de tycker om evenemanget.”PS-panelen är ett bra sätt för UF-företagen att knyta andra kontakter mer än dem de redan har. UF-företagen brukar få vända sig till rådgivarna igen och rådgivarna engagerar sin fritid för de unga och framtiden. Ett evenemang som detta gör att eleverna får en uppfattning av att det de gör tas på allvar. Det är så nära verkligheten man kan komma, genom att teorin sätts i praktik.”, säger Per-Arne, lärare på Peder Skrivares skola.

Två tidigare PS-studenter och UF-företagare, Felicia Jarnung och Martin Olsson, var också på plats men denna gången som rådgivare. De är eniga om att de tycker PS-panelen är ett viktigt inslag under UF-året då alla företag kan få tips och kontakter, även de som annars inte vågar lika mycket. De berättade även att det var ett av de roligare tillfällena under deras egna UF-resor.

Kjell Sallén, tidigare civilingenjör, entreprenör och intraprenör inom bilindustrin är en av rådgivarna som var på plats. Han är jobbar även med cirkulär ekonomi och tycker att det är roligt att se engagemanget hos eleverna.

”Jag ville själv starta företag men visste inte hur man skulle göra. UF gör det mycket lättare. Denna årgången är en av de bästa. Det är hög nivå och bra bredd på idéerna. De tänker kreativt. Roligt att höra att de har cirkulär ekonomi i sitt arbete”, säger Kjell. 

Nyheter

 • Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

  Halland Dagens husbyggen sker ofta genom färdiga ritningar där man väljer mellan olika standardhusbyggen. I byggbranschen överlag börjar allting med en ritning men att sen kunna föreställa sig resultatet kan vara svårt. Tänk om du skulle kunna få se din ritning som en 3Dminiatyr?
 • Kallelse Föreningsstämma 5 december

  Halland
 • PS-panelen imponerade

  Halland För 6e året i rad var det igår PS-panelen på Peder skrivares skola. 30 personer från näringslivet satt i olika paneler och 40 UF-företag fick pitcha. ”Jag är väldigt nöjd med kvällen. Intresset från näringslivet att vara med ökar varje år vilket är jätteroligt” säger Pär Wiik som är utvecklingsledare i Varberg.
 • Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan

  Halland Att driva UF-företag kopplas ofta kring just företagandet och att man ska tjäna pengar. Självklart är det en del av utbildningen men det är verkligen inte allt. UF-företagande utvecklar eleverna och ger dem erfarenheter de troligtvis inte skulle fått i skolan. Oftast hittar de nya sidor av sig själva och insikter som följer med dem ut i arbetslivet. Amir såg chansen med UF-företagandet att kunna göra lite mer för klimatet än vad han gjorde innan. UF blev en ny dörr som öppnades för honom, full med drivkraft och glädje.
 • Årets Unga Företagare i Halmstad är korad

  Halland Under fredagens näringslivsgala i Halmstad fick vi förmånen att dela ut priset till Årets Unga företagare i Halmstad 2020.