Relode är vinnare av SKAPA-priset 2018

För ett par år sedan drev Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström UF-företag på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 med samma affärsidé som i sitt UF-företag.

2018-11-07

Halland

2014/2015 gick de på Handelsprogrammet på Sturegymnasiet och tog under sitt UF-år fram en ny typ av shaker under namnet Click N shake UF. Produkten tog dem hela vägen till SM där de representerade Halland i tävlingen Årets produktutveckling. Efter UF-året har de jobbat och fortsatt att utveckla produkten vid sidan av till att för cirka ett år sedan välja att växla upp arbetet med företaget och registrera det som Relode AB. I veckan mottog Relode SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 för sitt arbete med produkten RelodeShaker. En shakerflaska med en unik pulverbehållare som förenklar doseringen och hanteringen av kosttillskott. Produkten är tillverkad i Sverige med högsta kvalitet av material, produktion och arbetsförhållanden.

Vinnarna presenterades under en cermoni på Halmstad slott och de mottog SKAPA priset från Hallands landshövding Lena Sommerstad. SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och delas ut av stiftelsen SKAPA, till minne av Alfred Nobel.

Den prisbelönta shakerflaskan finns att beställa på www.relode.se.

Stort grattis till er!

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare för en dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!