Relode är vinnare av SKAPA-priset 2018

För ett par år sedan drev Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström UF-företag på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 med samma affärsidé som i sitt UF-företag.

2018-11-07

Halland

2014/2015 gick de på Handelsprogrammet på Sturegymnasiet och tog under sitt UF-år fram en ny typ av shaker under namnet Click N shake UF. Produkten tog dem hela vägen till SM där de representerade Halland i tävlingen Årets produktutveckling. Efter UF-året har de jobbat och fortsatt att utveckla produkten vid sidan av till att för cirka ett år sedan välja att växla upp arbetet med företaget och registrera det som Relode AB. I veckan mottog Relode SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 för sitt arbete med produkten RelodeShaker. En shakerflaska med en unik pulverbehållare som förenklar doseringen och hanteringen av kosttillskott. Produkten är tillverkad i Sverige med högsta kvalitet av material, produktion och arbetsförhållanden.

Vinnarna presenterades under en cermoni på Halmstad slott och de mottog SKAPA priset från Hallands landshövding Lena Sommerstad. SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och delas ut av stiftelsen SKAPA, till minne av Alfred Nobel.

Den prisbelönta shakerflaskan finns att beställa på www.relode.se.

Stort grattis till er!

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.
 • UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

  Sverige Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.
 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.