Relode är vinnare av SKAPA-priset 2018

För ett par år sedan drev Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström UF-företag på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 med samma affärsidé som i sitt UF-företag.

2018-11-07

Halland

2014/2015 gick de på Handelsprogrammet på Sturegymnasiet och tog under sitt UF-år fram en ny typ av shaker under namnet Click N shake UF. Produkten tog dem hela vägen till SM där de representerade Halland i tävlingen Årets produktutveckling. Efter UF-året har de jobbat och fortsatt att utveckla produkten vid sidan av till att för cirka ett år sedan välja att växla upp arbetet med företaget och registrera det som Relode AB. I veckan mottog Relode SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 för sitt arbete med produkten RelodeShaker. En shakerflaska med en unik pulverbehållare som förenklar doseringen och hanteringen av kosttillskott. Produkten är tillverkad i Sverige med högsta kvalitet av material, produktion och arbetsförhållanden.

Vinnarna presenterades under en cermoni på Halmstad slott och de mottog SKAPA priset från Hallands landshövding Lena Sommerstad. SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och delas ut av stiftelsen SKAPA, till minne av Alfred Nobel.

Den prisbelönta shakerflaskan finns att beställa på www.relode.se.

Stort grattis till er!

Nyheter

 • Alumnireportaget - Locker Room Talk

  Östergötland Jag har stämt träff med Shanga Aziz, grundare av Locker Room Talk en varm fredagseftermiddag i oktober. Shanga grundade tillsammans med kollegan Rogerio Silva Locker Room Talk som ett UF-företag 2016. Två år senare har verksamheten ombildats till en ideell organisation med över 20 medarbetare runt om i Sverige.
 • Odd blir regional representant för UF-alumni Gotland

  Gotland Odd Runfeldt har alltid varit en företagsam person och efter att ha drivit UF-företaget Tänk! UF har hans företagsamhet och kreativitet fortsatt sprudla. Nu är Odd redo att ta nästa steg och fortsätta i entreprenörsandan och representera ung företagsamhet och UF-alumni Gotland.
 • Alumninästet 2018! - 15 november

  Skåne För tredje året i rad genomför UF-alumni Skåne alumninästet! Här har alla årets UF-företagare möjlighet att få feedback på sin idé och pitch. Ansök idag!
 • Emma Trygg - från UF-företagare till företagare

  Östergötland Jag träffar Emma Trygg utanför stadsbiblioteket i Norrköping. Det är många studenter som far fram och tillbaka på gatan utanför. Vi börjar prata om studenten och studenttider. ”Jag kan inte fatta att det är ett helt år sedan jag tog studenten. Jag har hunnit med så mycket sedan dess”, säger Emma. Direkt efter studenten startade Emma upp sitt företag Trygg Coaching.
 • NoDoubts om förstaplatsen

  Göteborg Det fanns inga tvivel kring årets vinnare av J Christer Ericssons entreprenörspris. Stipendiet på 50 000kr gick till NoDoubts i samband med Startup 2018.