Den här sidans innehåll kommer från region Halland. Välj Halland som din region här eller välj en annan region här.

UF-mingel på Elof Lindälvs gymnasium

I tisdags (24 oktober) var det dags igen, dags för UF-mingel vill säga. Denna gången på Elof Lindälvs gymnasieskola i Kungsbacka. Förra liknande aktivitet vi deltog i var på Campus Laholm och det var också min allra första UF-mingelkväll. Den gången åkte jag dit utan några förväntningar men lämnade med massor av positiva bilder. Alltså var mina förväntningar ordentligt uppskruvade inför detta tillfälle...

2017-10-27

Halland

För dig som inte riktigt vet vad denna UF-mingelkväll innebär så kan jag berätta att det går till som så att UF-företagen får presentera sina affärsidéer för ett antal personer från näringslivet (denna typ av aktivitet kallas ibland för draknäste, där näringslivet är s.k drakar). Därefter ger dessa personer tips och feedback och ställer frågor till eleverna för att hjälpa dem framåt i sina företag. Kort sagt är det väldigt värdefullt för UF-företagen att få denna input samtidigt som "drakarna" också lär sig massor och inspireras av spännande idéer – vem vet, det kan vara början på fruktsamma samarbeten i framtiden.

Tillbaks till kvällen. Vi möttes av totalt sju stycken företag, samtliga från skolans Handels- och administrationsprogram. Följande företag presenterade sina idéer: Plast e kasst UF, GoldenGo UF, Nyckeln till miljö UF, Desirée Louise UF, Rem UF, Tillsammans UF och Sparklight UF. Vill du veta exakt vad varje företags affärsidé är så hittar du dom (och alla andra UF-företag i Sverige) på UF-Showroom. Samtliga företags affärsidéer var väldigt intressanta, men jag fastnade lite extra för Nyckeln till miljö UF då jag precis varit på en föreläsning kring miljö/återvinning och fått en riktigt aha-upplevelse om hur illa ställt det är med miljön på jordklotet. Därför var det extra kul med ett företag som fokuserar och kombinerar sin affärsidé med att göra något gott för miljön. De tillverkar nyckelringar av spilldelar från läder. Smart, miljövänligt och kostnadseffektivt!  Gemensamt för alla företagen var att de är väldigt modiga och företagsamma – det är inte alla som vågar ställa sig framför ett gäng okända människor och klara av att leverera ett budskap. Starkt jobbat samtliga UF-elever! Resan hem gjordes således med ett leende på läpparna även denna gång!

Per Söderberg, Projektledare Gymnasiet

Nyheter

 • Vi utnyttjar det vi har lärt oss i skolan

  Halland Dagens husbyggen sker ofta genom färdiga ritningar där man väljer mellan olika standardhusbyggen. I byggbranschen överlag börjar allting med en ritning men att sen kunna föreställa sig resultatet kan vara svårt. Tänk om du skulle kunna få se din ritning som en 3Dminiatyr?
 • Kallelse Föreningsstämma 5 december

  Halland
 • PS-panelen imponerade

  Halland För 6e året i rad var det igår PS-panelen på Peder skrivares skola. 30 personer från näringslivet satt i olika paneler och 40 UF-företag fick pitcha. ”Jag är väldigt nöjd med kvällen. Intresset från näringslivet att vara med ökar varje år vilket är jätteroligt” säger Pär Wiik som är utvecklingsledare i Varberg.
 • Varenda sekund jag jobbar med UF är min dopaminnivå högst upp på skalan

  Halland Att driva UF-företag kopplas ofta kring just företagandet och att man ska tjäna pengar. Självklart är det en del av utbildningen men det är verkligen inte allt. UF-företagande utvecklar eleverna och ger dem erfarenheter de troligtvis inte skulle fått i skolan. Oftast hittar de nya sidor av sig själva och insikter som följer med dem ut i arbetslivet. Amir såg chansen med UF-företagandet att kunna göra lite mer för klimatet än vad han gjorde innan. UF blev en ny dörr som öppnades för honom, full med drivkraft och glädje.
 • Årets Unga Företagare i Halmstad är korad

  Halland Under fredagens näringslivsgala i Halmstad fick vi förmånen att dela ut priset till Årets Unga företagare i Halmstad 2020.