Här är alla som kan vinna Familjen Spendrups stipendium 2017

Nu är sju finalister utsedda som kan vinna årets stipendium. Bland finalisterna finns både nya, såväl som äldre, UF-alumner från hela Sverige.

2017-08-22

Sverige

Familjen Spendrup delar årligen ut ett stipendium på 50 000 kronor med syftet att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Både en redan etablerad idé, såväl som en helt ny, kan premieras. Juryn består av utvalda från Spendrups ledningsgrupp. Nu har 2017 års finalister presenterats.

CaliStudies
Samlingsplatsen för studier i USA.
Mathis Brorell, 24 år från Stockholm.

NewBuddies
Alla behöver en vän - New Buddies hjälper dig nyanlända att hitta vänner och bli inkluderade i den svenska samhället.
Fahmo Iid, 19 år från Göteborg. 

Prophesy
PROPHESYs affärsidé är att producera VR-produkter till företag där interaktivitet , visualisering, hållbarhet och underhållning är dominerande behov och där intag av information ska leda till känslomässig respons.
Katrine Bimell, 23 år från Stockholm.

Prylkonsulten
Prylkonsulten är specialiserat på försäljning av hushållsprodukter, roligare prylar, som fidget cubes och spinners, och andra praktiska grejer som underlättar din vardag till ett förmånligt pris.
Daniel Östling och David Flatbacke-Karlsson, båda 21 år och från Örebro.

Relode
Skapa innovativa produkter som underlättar vardagen för användaren.
Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström, alla 21 år och från Halmstad. 

Sammy
Vi förenklar det psykosociala arbetsmiljöarbetet i organisationer genom att samla och förenkla alla arbetsmoment i en applikation. Det skapar förutsättningar för ett aktivt förebyggande och åtgärdande av risker i den psykosociala arbetsmiljön.
Oskar Sandelin 18 år, Johannes Pettersson 19 år, Samuel Enocsson 18 år, William Reimer 19 år från Leksand. 

Taktus
Taktus is a social media marketing platform for consumers and companies. Consumers will earn money by being a so-called influencer.
Johanna Elming, 22 år från Stockholm.

Stärka unga företagare
Familjen Spendrups delar årligen ut ett stipendium på 50 000 kronor med syftet att uppmuntra och stärka unga företagare som visat prov på god affärsmässighet och utmärkande entreprenörsegenskaper. Både en redan etablerad idé, såväl som en helt ny, kan premieras. Juryn består av utvalda från Spendrups ledningsgrupp. 2016 vann Jonathan Rudman med ibnytt.se. Han startade en sajt för innebandyintresserade. Genom snabb, innovativ och kvalitativ bevakning där text, video och ljud återges på ett personligt sätt är ibnytt.se det självklara valet för innebandyintresserade som vill följa sin sport och sitt favoritlag på bästa sätt. Vinnaren presenteras 18 september och UF alumni önskar alla finalister lycka till.

Nyheter

 • Mentorskap är nyckeln till framgång

  Sverige Genom UF alumni träffar nya alumner, i början av sin karriär, äldre alumner som kommit lite längre.
 • UF-alumnen Alexander blev ledare för en dag

  Sverige I november bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Alexander Zahari och Eirik Winter, Nordenchef på Citi.
 • UF-alumnen Maria blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Maria Dovärn och Åsa Arvidsson, vd Avanade.
 • UF-alumnen Sara blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt UF-alumnen Sara Hairi och Helena Hagman, Learning and Development Manager på ManpowerGroup.
 • UF-alumnen Felicia blev ledare för en dag

  UF alumni Under globala entreprenörskapsveckan bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. En dag fullspäckad av inspiration, erfarenhetsutbyte och framgångstips. Möt Felicia Gillberg, UF-alumn och Sofi Franzén, vd Eventyr.