Henrik Andersson blir ny nationell koordinator för UF alumni

Efter tre veckors öppen röstning, där alla Sveriges UF-alumner fick möjlighet att rösta på en av de fem kandidaterna står det klart att Henrik Andersson från Värmland blivit vald till ny nationella koordinator. Henrik som varit en stor del det Värmländska alumninätverket under ett par år och i maj vann stipendiepriset UF till AB fick sammanlagt drygt 40 % av rösterna.

2014-12-31

Sverige

Henrik Andersson drev 2009 UF-företaget Fast Car Clean som höll på med bilrekonding. Idag driver han tillsammans med kollega Emil företaget EH Korgtvätt. 

Varför valde du att söka till rollen som nationella koordinator?

Jag har engagerat mig i UF alumni regionalt i några år nu och det har varit oerhört givande och lärorikt på många sätt och vis. När den här möjligheten dök upp så kände jag att det var en självklarhet att söka. Att bli ansiktet utåt för hela nätverket är ett riktigt hedersuppdrag där jag inte bara får möjlighet att utveckla min egen företagsamhet men också får vara en stöttepelare till andra med att utveckla nätverket både regionalt och nationellt. 

Vad har fått dig att fortsätta engagera dig inom UF alumni?

Jag gillade att det fanns ett forum för likasinnade personer. Ett nätverk där man kände att man kunde få tro på sina drömmar. Att engagera sig i UF alumni har gett och ger mig fortfarande väldigt mycket energi. Det har också utvidgat mitt nätverk både med affärskontakter och vänner för livet. Mitt fortsatta engagemang bygger mycket på att jag vill inspirera och attrahera fler unga entreprenörer till nätverket och få dem att uppleva och känna samma saker.
 

Hur vill du se att UF alumni utvecklas under ditt år som nationella koordinator?

Först och främst så ser jag det här som ett oerhört hedersuppdrag och jag är riktigt stolt att det är medlemmarna som sagt sista ordet, Tack! Min roll kommer att vara ansiktet utåt för nätverket där jag vill fungera som en stöttepelare. Jag vet hur viktigt det är med ett väl fungerade regionalt nätverk och jag har som ambition att det ska finnas i samtliga regioner. Eftersom att nätverket är medlemsdrivet så ser jag också fram emot att ta del av den enkät som finns ute för att få en ökad överblick om vilka önskemål och behov som finns runt om i landet. Det är för mig en viktig del i hur vi utvecklar UF alumni framgent.

Nyheter

 • Finalister UF till AB-stipendiet

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet koras vinnaren av UF till AB-stipendiet på 50 000 kr och vi kan nu avslöja de fem finalisterna. Det har varit rekordmånga sökande i år och otroligt tuff konkurrens.
 • Alumnirepotaget: Therése Thard

  Östergötland Jag träffar Therése Thard på hennes kontor i ett av Norrköpings mest säregna hus, ”Strykjärnet”, på ön Laxholmen mitt i Motala ström. Där driver hon tillsammans med sin sambo företaget MyGizmo AB.
 • Lysande ledare fick nya skuggor

  Göteborg För sjätte året i rad arrangerades Ledare för en dag – årets mest matiga och intressanta event för nätverket UF alumni. I år fick fyra UF-alumner jobbskugga var sin ledare, en heldag på jobbet. Dagen avslutades med LFED Meet up på Liseberg.
 • UF-alumnen Hanna Jörnhammar om UF till AB

  Sverige Hanna Jörnhammar är UF-alumnen från Gotland som driver bolaget Lin Living som säljer linneprodukter. Idag har hon både en e-handel, en fysiskt butik i Stockholm och flertalet återförsäljare runt om i Europa. För två år sedan vann hon stipendiet UF till AB som gav henne möjligheten att utveckla sin verksamhet vidare - det här säger hon om stipendiet.
 • Alumnireportaget - Elin Namnieks

  Östergötland Elin Namnieks är tjejen från Vimmerby som tagit klivet ut i världen för att förverkliga sina drömmar.