Henrik Andersson blir ny nationell koordinator för UF alumni

Efter tre veckors öppen röstning, där alla Sveriges UF-alumner fick möjlighet att rösta på en av de fem kandidaterna står det klart att Henrik Andersson från Värmland blivit vald till ny nationella koordinator. Henrik som varit en stor del det Värmländska alumninätverket under ett par år och i maj vann stipendiepriset UF till AB fick sammanlagt drygt 40 % av rösterna.

2014-12-31

Sverige

Henrik Andersson drev 2009 UF-företaget Fast Car Clean som höll på med bilrekonding. Idag driver han tillsammans med kollega Emil företaget EH Korgtvätt. 

Varför valde du att söka till rollen som nationella koordinator?

Jag har engagerat mig i UF alumni regionalt i några år nu och det har varit oerhört givande och lärorikt på många sätt och vis. När den här möjligheten dök upp så kände jag att det var en självklarhet att söka. Att bli ansiktet utåt för hela nätverket är ett riktigt hedersuppdrag där jag inte bara får möjlighet att utveckla min egen företagsamhet men också får vara en stöttepelare till andra med att utveckla nätverket både regionalt och nationellt. 

Vad har fått dig att fortsätta engagera dig inom UF alumni?

Jag gillade att det fanns ett forum för likasinnade personer. Ett nätverk där man kände att man kunde få tro på sina drömmar. Att engagera sig i UF alumni har gett och ger mig fortfarande väldigt mycket energi. Det har också utvidgat mitt nätverk både med affärskontakter och vänner för livet. Mitt fortsatta engagemang bygger mycket på att jag vill inspirera och attrahera fler unga entreprenörer till nätverket och få dem att uppleva och känna samma saker.
 

Hur vill du se att UF alumni utvecklas under ditt år som nationella koordinator?

Först och främst så ser jag det här som ett oerhört hedersuppdrag och jag är riktigt stolt att det är medlemmarna som sagt sista ordet, Tack! Min roll kommer att vara ansiktet utåt för nätverket där jag vill fungera som en stöttepelare. Jag vet hur viktigt det är med ett väl fungerade regionalt nätverk och jag har som ambition att det ska finnas i samtliga regioner. Eftersom att nätverket är medlemsdrivet så ser jag också fram emot att ta del av den enkät som finns ute för att få en ökad överblick om vilka önskemål och behov som finns runt om i landet. Det är för mig en viktig del i hur vi utvecklar UF alumni framgent.

Nyheter

 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här
 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.