Inspirerande VD-möte på Swedbank

Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.

2018-09-10

Sverige

- Man ska inte tro att man kan klara saker ensam. Jag är beroende av människor som är bra på det jag inte är bra på, svarade Birgitte Bonnesen på frågan vad som är de viktigaste ledaregenskaperna. Hon pekade även på vikten av att vara sig själv, tro på det man gör och att vara nyfiken.

Lucas Andersson, UF-alumn, fotograf och numera anställd i ett företag frågade om Birgitte tyckte att utbildning var viktigt eller om man kan arbeta sig fram. 
- Utbildning är alltid viktigt. Förutom kunskapen hjälpte studierna mig att hantera stora mängder information och skapa struktur, sa Birgitte.

På frågan om Birgitte använt sig av en mentor blev svaret nej. Hon har inte sett behovet av en mentor, däremot har hon använt sig av ett flertal personer i sin omgivning som är bra på olika saker för att få råd.

UF-alumnen Kajsa Lundborg frågade hur man kan bemöta åldersdiskriminering. 
-Påpeka det på ett sjyst sätt, svarade Birgitte. Jag vet att det alltid blir bäst om man blandar män och kvinnor och olika åldrar. Du som ung person kan räcka upp handen och säga- Nu är det min tur att prata!

Swedbank fick också några råd på vägen gällande sitt varumärke från UF-alumnerna. Till exempel tyckte en del att storbankerna var för lika varandra i sina erbjudanden och vem man riktar sig till. Swedbank borde kunna nischa sig mer åt ett håll, tyckte några. 

Just nu lägger Birgitte Bonnesen mest tid på att tänka på framtidens bank och vad det innebär. – Jag behöver förstå saker och ting. Jag har egentligen aldrig haft en plan men min drivkraft är att jobbet ska vara lustfyllt och äkta.

Nyheter

 • UF-alumnen Markus fick följa Filip Apelstav för en dag

  Östergötland Aktiviteten ”Ledare för en dag” genomförs två gånger per år flera platser runtom i Sverige inom ramen för UF-alumni och ledarskapsveckan. Dagen syftar till att ge en UF-alumn möjligheten att skugga en ledare en dag på jobbet.
 • Alumnireportaget - Locker Room Talk

  Östergötland Jag har stämt träff med Shanga Aziz, grundare av Locker Room Talk en varm fredagseftermiddag i oktober. Shanga grundade tillsammans med kollegan Rogerio Silva Locker Room Talk som ett UF-företag 2016. Två år senare har verksamheten ombildats till en ideell organisation med över 20 medarbetare runt om i Sverige.
 • Odd blir regional representant för UF-alumni Gotland

  Gotland Odd Runfeldt har alltid varit en företagsam person och efter att ha drivit UF-företaget Tänk! UF har hans företagsamhet och kreativitet fortsatt sprudla. Nu är Odd redo att ta nästa steg och fortsätta i entreprenörsandan och representera ung företagsamhet och UF-alumni Gotland.
 • Relode är vinnare av SKAPA-priset 2018

  Halland För ett par år sedan drev Christoffer Olsson, William Wolff och Felix Sällström UF-företag på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de tilldelats SKAPA-priset som årets unga innovatörer 2018 med samma affärsidé som i sitt UF-företag.
 • Alumninästet 2018! - 15 november

  Skåne För tredje året i rad genomför UF-alumni Skåne alumninästet! Här har alla årets UF-företagare möjlighet att få feedback på sin idé och pitch. Ansök idag!