Inspirerande VD-möte på Swedbank

Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.

2018-09-10

Sverige

- Man ska inte tro att man kan klara saker ensam. Jag är beroende av människor som är bra på det jag inte är bra på, svarade Birgitte Bonnesen på frågan vad som är de viktigaste ledaregenskaperna. Hon pekade även på vikten av att vara sig själv, tro på det man gör och att vara nyfiken.

Lucas Andersson, UF-alumn, fotograf och numera anställd i ett företag frågade om Birgitte tyckte att utbildning var viktigt eller om man kan arbeta sig fram. 
- Utbildning är alltid viktigt. Förutom kunskapen hjälpte studierna mig att hantera stora mängder information och skapa struktur, sa Birgitte.

På frågan om Birgitte använt sig av en mentor blev svaret nej. Hon har inte sett behovet av en mentor, däremot har hon använt sig av ett flertal personer i sin omgivning som är bra på olika saker för att få råd.

UF-alumnen Kajsa Lundborg frågade hur man kan bemöta åldersdiskriminering. 
-Påpeka det på ett sjyst sätt, svarade Birgitte. Jag vet att det alltid blir bäst om man blandar män och kvinnor och olika åldrar. Du som ung person kan räcka upp handen och säga- Nu är det min tur att prata!

Swedbank fick också några råd på vägen gällande sitt varumärke från UF-alumnerna. Till exempel tyckte en del att storbankerna var för lika varandra i sina erbjudanden och vem man riktar sig till. Swedbank borde kunna nischa sig mer åt ett håll, tyckte några. 

Just nu lägger Birgitte Bonnesen mest tid på att tänka på framtidens bank och vad det innebär. – Jag behöver förstå saker och ting. Jag har egentligen aldrig haft en plan men min drivkraft är att jobbet ska vara lustfyllt och äkta.

Nyheter

 • UF alumni söker jurymedlemmar

  Västerbotten UF alumni Västerbotten söker UF alumner som vill delta som jurymedlemmar på mässan Entreprenörskap på riktigt 2019 samt Alumninästet 2019.
 • Ledare för en dag 2018

  Stockholm Med nyårsfirande i bagaget kan vi nu tillbaka på ett fantastiskt år för UF alumni Stockholm. Vi är mycket glada för alla roliga event vi tillsammans i UF alumni gjort minnesvärda och lärorika. Mingelkvällar, ledarskapsform och föreläsningar har präglat året som gått. Traditionsenligt anordnande UF alumni Stockholm en av våra mest uppskattade och eftertraktade projekt - Ledare för en dag.
 • Alumnireportaget - Jessica Söderquist

  Östergötland Jessica läser sitt första år på universitetet och pluggar till ämneslärare i svenska och religion. Under läsåret 2017/2018 drev hon företaget Barnväktarna UF tillsammans med fem klasskompisar. De läste Barn och Fritid på Carlsunds Utbildningscentrum i Motala vilket gjorde dem väl lämpade för sitt uppdrag…Barnväktarna UF.
 • UF-alumnen Julia blev ledare för en dag

  Sverige Nyligen bjöd några av Sveriges främsta ledare in före detta UF-företagare till en dag på jobbet. UF-alumnen Julia mötte banken Citis nordenchef.
 • Julmingel med Ung Företagsamhet Jämtland

  Jämtland Den 3 december bjuder vi in alla UF-vänner till ett mysigt julmingel på länets största gymnasieskola!