Inspirerande VD-möte på Swedbank

Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.

2018-09-10

Sverige

- Man ska inte tro att man kan klara saker ensam. Jag är beroende av människor som är bra på det jag inte är bra på, svarade Birgitte Bonnesen på frågan vad som är de viktigaste ledaregenskaperna. Hon pekade även på vikten av att vara sig själv, tro på det man gör och att vara nyfiken.

Lucas Andersson, UF-alumn, fotograf och numera anställd i ett företag frågade om Birgitte tyckte att utbildning var viktigt eller om man kan arbeta sig fram. 
- Utbildning är alltid viktigt. Förutom kunskapen hjälpte studierna mig att hantera stora mängder information och skapa struktur, sa Birgitte.

På frågan om Birgitte använt sig av en mentor blev svaret nej. Hon har inte sett behovet av en mentor, däremot har hon använt sig av ett flertal personer i sin omgivning som är bra på olika saker för att få råd.

UF-alumnen Kajsa Lundborg frågade hur man kan bemöta åldersdiskriminering. 
-Påpeka det på ett sjyst sätt, svarade Birgitte. Jag vet att det alltid blir bäst om man blandar män och kvinnor och olika åldrar. Du som ung person kan räcka upp handen och säga- Nu är det min tur att prata!

Swedbank fick också några råd på vägen gällande sitt varumärke från UF-alumnerna. Till exempel tyckte en del att storbankerna var för lika varandra i sina erbjudanden och vem man riktar sig till. Swedbank borde kunna nischa sig mer åt ett håll, tyckte några. 

Just nu lägger Birgitte Bonnesen mest tid på att tänka på framtidens bank och vad det innebär. – Jag behöver förstå saker och ting. Jag har egentligen aldrig haft en plan men min drivkraft är att jobbet ska vara lustfyllt och äkta.

Nyheter

 • UF alumni Weekend - succé för sjätte året i rad

  Sverige Den sjätte upplagan av det populära UF alumni Weekend gick av stapeln i Gävle för en helg av inspiration, spännande möten och många skratt.
 • Är du nästa representant för UF alumni i Jönköping?

  Jönköping Har du drivit ett UF-företag och vill fortsätta utveckla ditt entreprenörskap? Nu söker vi en ideell drivkraft för att utveckla UF alumni i Jönköping.
 • Nyblivna UF-alumner vinner 50 000 kronor

  Sverige Familjen Spendrups delar varje år ut 50 000 kronor till UF-alumner som startar, eller vill starta, eget bolag. Årets vinnare är nu avslöjade: Team Together.
 • Ella Flintberg - från Frukostexpressen UF till Camp Circus

  Östergötland Jag träffar Ella Flintberg på ett litet café i Norrköping en varm torsdagseftermiddag. Ella börjar med att berätta att hon nyligen kommit hem från ett år i London. Hon berättar om hur hon åkte dit utan jobb, bostad eller vänner, allt för att utmana sig själv och testa på något nytt efter studenten.
 • De kan vinna Familjen Spendrups stipendium

  Sverige Varje år delar UF alumni tillsammans med Familjen Spendrup ut 50 000 kronor till en före detta UF-företagare med företagarambitioner. Pengarna ska gå till fortsatt utveckling av företaget.