Inspirerande VD-möte på Swedbank

Ung Företagsamhets partner Swedbank bjöd in ett tiotal UF-alumner för ett unikt frukostsamtal med bankens VD Birgitte Bonnesen. Allt från mod, ledarskap, misslyckanden och kvotering behandlades, men Birgitte och hennes kollegor fick även några tips på hur banken kan stärka sitt varumärke.

2018-09-10

Sverige

- Man ska inte tro att man kan klara saker ensam. Jag är beroende av människor som är bra på det jag inte är bra på, svarade Birgitte Bonnesen på frågan vad som är de viktigaste ledaregenskaperna. Hon pekade även på vikten av att vara sig själv, tro på det man gör och att vara nyfiken.

Lucas Andersson, UF-alumn, fotograf och numera anställd i ett företag frågade om Birgitte tyckte att utbildning var viktigt eller om man kan arbeta sig fram. 
- Utbildning är alltid viktigt. Förutom kunskapen hjälpte studierna mig att hantera stora mängder information och skapa struktur, sa Birgitte.

På frågan om Birgitte använt sig av en mentor blev svaret nej. Hon har inte sett behovet av en mentor, däremot har hon använt sig av ett flertal personer i sin omgivning som är bra på olika saker för att få råd.

UF-alumnen Kajsa Lundborg frågade hur man kan bemöta åldersdiskriminering. 
-Påpeka det på ett sjyst sätt, svarade Birgitte. Jag vet att det alltid blir bäst om man blandar män och kvinnor och olika åldrar. Du som ung person kan räcka upp handen och säga- Nu är det min tur att prata!

Swedbank fick också några råd på vägen gällande sitt varumärke från UF-alumnerna. Till exempel tyckte en del att storbankerna var för lika varandra i sina erbjudanden och vem man riktar sig till. Swedbank borde kunna nischa sig mer åt ett håll, tyckte några. 

Just nu lägger Birgitte Bonnesen mest tid på att tänka på framtidens bank och vad det innebär. – Jag behöver förstå saker och ting. Jag har egentligen aldrig haft en plan men min drivkraft är att jobbet ska vara lustfyllt och äkta.

Nyheter

 • ALUMNIREPORTAGET - MARGARETHA LANGUEVILLE

  Östergötland I år genomför över 31 000 gymnasieungdomar Ung företagsamhets processutbildning. Dessa elever är fördelade på 9 635 UF-företag över hela Sverige. Sedan starten 1980 har Ung företagsamhet utbildat över 420 000 ungdomar genom processutbildningen UF-företagande. En av de första var Margaretha Langueville.
 • Sök till UF alumnis nationella kommunikationsteam

  Sverige Har du ett brinnande intresse för UF alumni och kommunikation? Sök till det nationella kommunikationsteamet 2019/2020.
 • Vinn 50 000 kr!

  Göteborg Har du drivit UF-företag? Då har du chans att vinna J Christer Ericssons entreprenörspris på hela 50 000kr. Det är fjärde gången som vi, tillsammans med JCE Group, delar ut priset för att främja unga företagare. Ansök senast 16 juni! Läs mer här
 • UF alumni Skåne söker nya medlemmar till styrgruppen

  Skåne UF alumni Skåne söker nu nya medlemmar som en gång drivit UF-företag till den regionala styrgruppen! Vill du utvecklas som person, få inspiration och knyta värdefulla kontakter? Då ska du söka!
 • Alumnireportaget - Hamza Mostafa

  Östergötland Den 24 april mottog två östgötska UF-alumner stipendiet Kompassrosen. En av dem var Hamza Mostafa som prisas för sitt värdebaserade ledarskap. Stipendiet delades ut på Kungliga slottet av ingen mindre än H.M Konungen.