Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Framtidskoll

Framtidskoll

Framtidskoll är en kostnadsfri temadag om framtid, yrken, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi för elever i årskurs 9.

Framtidskoll ska bidra till att sätta skolans undervisning i ett större perspektiv för att skapa framtidstro och motivation hos eleverna. Vi vill synliggöra deras möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle.

Framtidskoll är kopplat till Ung Företagsamhets läromedel ”Min Framtid och Ekonomi”. Genom att låta eleverna börja reflektera över saker som intressen och förmågor (del 1 i läromedlet) inför deltagandet på Framtidskoll skapas förutsättningar för djupare reflektion och förståelse för föreläsningarna om entreprenörskap och arbetsmarknad. Genom att följa upp eventet med del 2 och 3 i läromedlet får eleverna praktiskt öva de kunskaper som förmedlats om privatekonomi och om att skapa goda förutsättningar för ansvarstagande livsval, och en sund och hållbar privatekonomi.

Läs mer här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.