Hem / Nyheter & Event / Jämtland / Ökat antal elever som driver UF-företag i Jämtland

Ökat antal elever som driver UF-företag i Jämtland

Hela 452 gymnasieelever i Jämtland driver UF-företag i år. –Jag är så glad över att så många ungdomar i år får chansen att utveckla sin företagsamhet genom UF-företagande och att det ökar från år till år, säger Sara Månsson, regionchef, Ung Företagsamhet Jämtland.

33 706 gymnasieelever driver UF-företag i Sverige läsåret 2019/2020. I Jämtland uppgår siffran till 452, vilket är en ökning med 24 elever sedan förra året. Årets siffror visar, precis som förra årets, att det är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är fortsatt relativt låg på yrkesförberedande program.

– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år. Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Till exempel elever på teoretiska och yrkesförberedande program som ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag. De borde givetvis få öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Sara Månsson


Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer. 


- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Sara Månsson.

För mer information,
Tel: 070 241 02 16 e-post: sara.mansson@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.