Skroten är min huvudleverantör.

Gubbarna på bilskroten trodde inte att vi var kloka när jag och mina klasskompisar kom och bad om begagnade bilbälten. En väska består av 10 meter bilbälte vilket motsvarar en bil.
LÄS MER OM JOHANNA

Mina väskor blir ganska tunga men också väldigt slitstarka. Vi provade oss fram till den perfekta väskan redan efter skolavslutningen i tvåan. Till hösten när vi startade vårt UF-företag hade vi produkten klar och vi kunde lägga tid på annat i företaget som försäljning och skriva affärsplan. Vi sålde väskor som smör och det gick så bra att vi vann fyra guld och ett silver på den regionala UF-mässan i Eskilstuna.

Idag driver jag Rebelt of Sweden som ett aktiebolag. Skroten är fortfarande min huvudleverantör av bälten. Idag har jag lagt över produktionen på ett socialt integrationsprojekt där en person som tidigare jobbat som skräddare tillverkar mina väskor. Jag och mina klasskompisar på Nyköpings Enskilda Gymnasium hade samma ambitioner och vi ville nå långt.

Tjäna pengar

Genom att driva UF-företag växte jag som person, jag fick komma ut och lära mig så mycket mer än att bara sitta still och räkna matte i skolbänken. Man kan ju till och med tjäna pengar på det! Dessutom är det en chans att få bättre karriärmöjligheter senare i livet.

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också driva UF-företag!

Namn: Johanna Boman

Bor: Nyköping

Aktuell: Hon gör väskor av begagnade bilbälten i företaget Rebelt of Sweden. Idén fick hon redan på gymnasiet i Nyköping där hon drev ett UF-företag.

Ung Företagsamhet 
erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare 
startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.