Hem / Nyheter & Event / Jönköping / Företagare på riktigt

Företagare på riktigt

Från och med juni 2020 bedriver vi på Ung Företagsamhet i Jönköpings län ett projekt med stöd ur Allmänna Arvsfonden. Detta är ett treårigt projekt som riktar sig till gymnasiesärskolan

Projektet syftar till att stärka elever på gymnasiesärskolan genom att ge fler möjligheten att driva UF-företag. UF-lärare inom gymnasiesärskolan ska få mer stöd, kompentensutveckling och erfarenhetsutbyte. UF-eleverna på gymnasiesärskolorna runt om i länet ska få bredda sina kontakter mellan skolorna och lära känna varandra. 

Projektet utgår från befintliga metoder och arbetssätt som används för gymnasieelever. Dessa ska utvecklas och anpassas utifrån målgruppens behov. Det handlar till exempel om mer stöd i klassrummet, samverkan med näringslivet och att inkludera målgruppen mer i alumninätverk, event och mässor. 

Efter projektet ska det finnas metoder och arbetssätt att driva UF-företag på som är anpassade för gymnasiesärskolan och konceptet ska ha blivit en naturlig del i gymnasiesärskolorna i länet.

Har du frågor kring projektet är du välkommen att kontakta projektledare Alma Runström på alma.runstrom@ungforetagsamhet.se

Varmt välkomna att följa oss på denna resa! 

Kika in på Allmänna Arvsfondens hemsida för mer information
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.