Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / Framtidskoll

Framtidskoll

Som 15-åring står man tidigt i livet inför ett stort val som kommer att påverka ens framtid – gymnasievalet. Men vilket program ska man välja egentligen? Hur söker man jobb? Kan man bli entreprenör och driva eget företag? Och hur ska man egentligen få koll på sin ekonomi?

Under hösten har vi på Ung Företagsamhet åkt på turné med konceptet Framtidskoll -  ett projekt där skolor i Jönköpings län ges möjlighet att ge sina elever nya insikter och kunskaper kring privatekonomi, UF-företagande och olika branscher och yrken. Projektet Framtidskoll drivs av Ung Företagsamhet i samarbete med Sparbanksstiftelsen Alfa, Swedbank och Manpower. Upplägget består av tre delar där huvuddelen är en dag om framtid, yrken, entreprenörskap, självkännedom och privatekonomi för elever i årskurs 9 i Jönköpings län. Grundskoleansvarig Rebecca Johansson säger:

"Vi vill synliggöra elevernas möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid samt förmåga att ta ansvar och utvecklas i ett föränderligt samhälle."

Under hösten har vi träffat 1200 elever från tio skolor inom sex olika kommuner. Rebecca Johansson fortsätter:

"Framtidskoll ska bidra till att skapa framtidstro och motivation hos eleverna genom att lyfta framtida mål och yrkesval samt sprida kunskap om entreprenörskap, privatekonomi och lokal arbetsmarknad."

Under dagen har eleverna även fått lyssna på företagare från närområdet som presenterat sig och sin bransch. 

Vill du också ta del av Framtidskoll på din skola? Kontakta:

Rebecca Johansson 036 - 336 69 26 rebecca.johansson@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.