Hem / Nyheter & Event / Jönköping / Vi ställer inte in - vi ställer om!

Vi ställer inte in - vi ställer om!

Så här års jobbar länets UF-elever för att sälja slut på sina lager, skriva årsredovisningar och SM-truppen förbereder sig för att tävla vidare med sina företag på SM. I år är allt som vanligt men ändå väldigt ovanligt. Många av UF-företagens säljtillfällen är inställda, UF-kontoret har inga föreläsningar i klassrum och SM truppen kan bara träffs digitalt. Men Ung Företagsamhet ställer inte in – vi ställer om.

På lördag 4 april kommer UF-företagare att sälja slut på sina lager i tomma butikslokaler i Jönköping City, Lantmätargränd. Välkommen till en riktigt rolig shoppingupplevelse!

Vi skapar också en digital arena för UF-företagen att sälja sina produkter på. Nu får UF-eleverna träna på digital marknadsföring och försäljning.

SM i Ung Företagsamhet, som var planerat att gå av stapeln den 18-19 maj på Stockholmsmässan, ställs snabbt om och genomförs istället som digitala tävlingar. Närmare 800 elever får fortsatt möjlighet att tävla i tio kategorier och den 19 maj koras de bästa UF-företagen i Sverige - online. Under de digitala tävlingarna kommer UF-företagen ges möjlighet att pitcha och intervjuas av en jury i ett digitalt juryrum. Från Jönköpings län förbereder sig nu 32 elever för att representera länet

För Ung Företagsamhet är hälsa och säkerhet för UF-företagare, lärare, partners och medarbetare av högsta prioritet. I tider då många fysiska möten och aktiviteter ställs in behöver självklart även vi ställa om och hitta nya lösningar för vår verksamhet och våra målgrupper.

- Jag är stolt över vår förmåga att ställa om och tänka i nya banor. Vår organisation, våra UF-lärare och elever andas verkligen entreprenörskap. Givet rådande läge i samhället har vi skapat nya möjligheter att sälja produkter, för oss nya undervisningsmetoder och vår nationella organisation har beslutat att genomföra SM-tävlingarna digitalt istället. Vi ställer inte in, vi ställer om, säger Karolina Borg, Regionchef på Ung Företagsamhet i Jönköpings län.

Ung Företagsamhet försöker bidra i detta läge genom att stötta skolan i sin omställning till digital undervisning och vi arbetar för att eleverna ska fortsatt få tillgång till undervisning i entreprenörskap i både grund- och gymnasieskolan, enligt läroplanerna.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.