Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / UF-mässan blir en digital tävlingsdag

UF-mässan blir en digital tävlingsdag

In i det sista så hoppades vi på Ung Företagsamhet Jönköping att det skulle vara möjligt att arrangera UF-mässan under våren 2022. När vi nu startar upp en ny termin, så gör vi det tyvärr med vetskapen att det helt enkelt inte är möjligt för oss att genomföra säkra fysiska mässor i dagsläget. Mot bakgrund av den ökade smittspridningen och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så ställer vi därför in UF-mässan på Elmia den 3 mars. 

Vi vet att alla ni, UF-företagare, UF-lärare, jurymedlemmar och partners, har kämpat och längtat inför mässorna - det har även vi. Men vi ställer om! De må bli ännu en tid av digitala lösningar, men vi går in i den bättre förberedda än någonsin och ser fram emot ytterligare en annorlunda vårtermin med er alla!

Istället för mässan så kommer det arrangeras digitala tävlingar, på samma datum som mässan var menad att äga rum. Det innebär att de UF-företag som lämnar in tävlingsbidrag fortfarande kommer ha möjligheten att tävla och kvala sig vidare till SM i Ung Företagsamhet.

Varför kan vi inte ha en UF-mässa senare i vår?
Tidsmässigt så skulle inte flyttade mässor gå ihop med resten av UF-terminen, SM och andra evenemang som pågår under våren. 

Vad innebär detta för kraven på säljtillfällen?
Många UF-företagare har givetvis räknat med mässan som ett självklart säljtillfälle för sina produkter. Med inställda mässor, så sänker vi därmed kravet på vad som räknas som säljtillfälle. Att marknadsföra sina produkter via ett Instagramkonto eller att skapa en reklamfilm och pusha ut på sociala medier kan numera också räknas som ett godkänt säljtillfälle. Vi uppmuntrar också samtliga UF-företag att utnyttja säljmöjligheten som ges genom UF gallerian. Där finns fortfarande chansen att handla av årets UF-företagare från hela Sverige. 

Kan UF-företag fortfarande tävla och kvala till SM i Ung Företagsamhet?
Ja! Samtliga UF-företag som lämnar in tävlingsbidrag kommer ha chansen att tävla under den regionala tävlingsdagen och kvala vidare till SM. 

Vilka tävlingar går det att tävla inom?
Det går fortfarande att tävla inom alla tävlingskategorier, förutom ”Årets monter”, som tvingas utgå. Kriterierna för ”Årets monter” inkluderar delar som exempelvis ”monteragerande”, vilket gör att vi inte kan digitalisera tävlingen likt de andra. För "Årets UF-företag" utgår även delmoment D - Monter. Resten av tävlingen är möjlig att digitalisera och kommer att genomföras. 

Vad händer med betalda mässavgifter?
Alla UF-företag kommer få en återbetalning på sin mässavgift. Vi ber om förståelse för att detta är en tidskrävande process och vi jobbar på att alla ska få sin återbetalning så fort som möjligt. Återbetalningen kommer att ske till det swishnummer eller bankgiro som användes för att betala mässavgiften. 

Mer information om hur tävlingsdagen kommer gå till, tider och annan viktig information inför dagen kommer inom kort. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.