Vi har jobbat med Ung Företagsamhet i årskurs 6.

Josefin, Mana och Alexander går i årskurs 6 i Sundbyberg och har alla arbetat med läromedlet Vårt samhälle.
LÄS MER

Genom Vårt samhälle får eleverna fundera ut vad som behövs för att ett samhälle ska fungera och reflektera över sin egen roll.

- Jag har lärt mig vad skatt är och hur man tar hand om den, säger Josefin.

- Vårt samhälle var jättekul! Det var roligt att bygga själva samhället och när man fick klippa och klistra ihop allt, säger Mana.

I läromedlet går eleverna även igenom en hel del yrken som behövs i ett samhälle. Det gav eleverna funderingar kring framtiden.

- Jag vill jobba med något som hjälper andra människor, som polis till exempel, säger Alexander.
- Jag skulle vilja jobba med något kreativt som även gör något bra för samhället, säger Mana. Josefin vill jobba med media och fotografering.

Vårt samhälle vänder sig till elever i tidiga årskurser i grundskolan. De får lära sig hur ett samhälle är uppbyggt, vilken betydelse människor och och arbetsliv har för samhället, hur de själva kan vara med och bidra och vad demokrati är.
 

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också bli UF-lärare.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat 400 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Vi arbetar även på grundskolan.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att utveckla sin företagsamhet och kreativitet. Dessutom erbjuder vi stöd och fortbildning för lärare. Vi är en del av den globala organisationen Junior Achievement.

Ung Företagsamhet finns över hela Sverige och arbetar varje dag för att fler ska se och förstå sin egen företagsamhet. Vi gör det genom att utbilda i entreprenörskap.