Hem / Nyheter & Event / Kalmar län / Samhällsutmaningen Skog på recept - med UF och Länsförsäkringar Kalmar Län

Samhällsutmaningen Skog på recept - med UF och Länsförsäkringar Kalmar Län

I Kalmar Län har 125 ungdomar i årskurs åtta fått delta i den spännande Samhällsutmaningen Skog på recept med Ung Företagsamhet och Länsförsäkringar Kalmar Län. Elevernas uppdrag var att finna lösningar på hur man motverkar stillasittande och hur man ska få anställda på Länsförsäkringar att ta sig ut i skogen. 

Elever från Alsterbroskolan, Paradisskolan och Madesjöskolan har fått delta i detta uppdrag och det har varit mycket uppskattat både från elever och lärare på skolorna.  

Eleverna har fått träna egenskaper i presentationsteknik, samarbete, kreativitet och entreprenörskap under tiden de i grupper funnit ut lösningar på uppdraget från Länsförsäkringar.  

“Många elever som har svårt för de teoretiska ämnena har verkligen blommat ut under detta projekt. De har jobbat hårt med sina presentationer” säger Emma Wirell, Studie och Yrkesvägledare på Madesjöskolan i Nybro.  

Finalen av Samhällsutmaningen gick av stapeln under torsdagseftermiddagen och totalt gick 8 av 31 grupper vidare till final. I juryn via Teams medverkade Jane Wågsäter Hållbarhetsansvarig Länsförsäkringar Kalmar Län, Anna Hofvergård Regionchef på Ung Företagsamhet Kalmar Län och Tilda Arvidsson Gymnasieinspiratör på Ung Företagsamhet. 

“Det märks tydligt att eleverna tagit uppdraget på stort allvar, det glädjer oss” säger Jane Wågsäter. 

”Det är viktigt att lyfta ungas förmågor inom entreprenörskap och kreativitet, det är kunskaper de kommer ha med sig under deras framtida arbetsliv”, instämmer Anna Hofvergård. 

 

Vinnarna av Samhällsutmaningen 2021: 

  1. Ut ur buren in i naturen - Madesjöskolan 8B  

Motivering: Med en catchig inledning och en röd tråd genom hela presentation har denna grupp tagit sig an utmaningen på ett exceptionellt sätt. Idéen innefattar en poängjakt anpassad efter Länsförsäkringars behov. Poängjakten porträtteras som en duell mellan dem olika avdelningarna på Länsförsäkringar och den vinnande avdelningen tar hem pris. 

 

  1. Go Green Inez - Madesjöskolan 8A 

 

  1. Länskeepers - Paradisskolan 8C 

 

Pris för bästa presentation: 

  • Lasa - Madesjöskolan 8C 

 

Prisutdelningen ägde rum den 18 maj på de berörda skolorna.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.