Hem / Nyheter & Event / Kalmar / Från rådgivare till poddkollega och gemensamt bolag

Från rådgivare till poddkollega och gemensamt bolag

De träffades när Björn Mortensen var rådgivare åt Max Bruhn som drev UF-företag på Calmare Internationella Skola i Kalmar. Samarbetet har nu fördjupats genom ett gemensamt bolag, närmare bestämt podcasten "Livet, döden och allt däremellan".  

I podcasten skall Mortenson och Bruhn tillsammans intervjua intressanta män från hela Sverige. Samtalen kommer handla om djupa livsfrågor, entreprenörskap och manlighet. "Man kan säga att det blir som ett sommarsamtal med motfrågor", säger Mortenson i en intervju med Barometern(2020). 

I flera år har Björn Mortenson velat dra igång bolaget men de var inte förrän Max Bruhn kom in i bilden han tyckte de kändes helt rätt. Under Bruhns UF-år skapade han tillsammans med sin kollega reklamfilmer för företag i Kalmar och Mortenson såg möjligheten med Bruhns kunskaper kring just inspelning samt filmning. Detta erbjudandet ville Bruhn minst sagt haka på men han ville mer än så, närmare bestämt köpa in sig i bolaget. 

– Han var inte 18 år då han frågade så jag fick prata med hans mamma. Nu är han myndig och då kunde vi bilda bolaget gemensamt, säger Björn Mortensen i Barometern(2020). 

Under våren har duon rest runt landet och intervjuat ett flertal namnkunniga personer. Sju avsnitt är klara – tre till ska göras under den första säsongen som börjar sändas 28 juni.

I de första poddavsnittet kommer vi få möta entreprenören och tsunamiöverlevaren Pigge Werkelin. Under den första säsongen har man också djupa samtal med profiler som Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, äventyraren Aron Andersson och mentale coachen Kjell Enhager.

– Samtliga vi intervjuat har gillat formatet och verkligen öppnat sig. Varje avsnitt har något som vi inte visste sedan tidigare om personen. Kjell Enhager berättar till exempel att han varit väldigt nära att ta sitt eget liv, säger Björn Mortensen i Barometern(2020). 

 

Gäster, säsong 1

Följande tio avsnitt ska sändas första säsongen med start 28 juni.

Pigge Werkelin, entreprenör

Bosse Ansdersson, sportchef Djurgården

Johan Westher, komiker

Aron Andersson, äventyrare

Kjell Enhager, mental coach

Tommy Ivarsson, radiopratare

Magnus Helgesson, föreläsare

Anders Friberg, ledarskapscoach

Patrik Rees, entreprenör

Paul Kaye, speaker Ironman

 

Tänk vad mycket spännande en rådgivarkontakt kan leda till, detta ser vi så mycket framemot att få lyssna på! Stort lycka till önskar vi på Ung Företagsamhet! 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.