Knäckte koden med Ung Företagsamhet

Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.

2018-09-08

Sverige

Grunderna i företagande lärde sig Helena Rapaport på Åre skidgymnasium genom att hon drev ett UF-företag.

- Jag och min klasskompis åkte båda mycket skidor och lift. Vi startade UF-företaget Skikks. Produkten var en plasttriangel som sätts framför bindningen och fungerar som skydd mot stavspetsarna när man lutar sig mot skidorna i liften.

Deras UF-företag tävlade för Årets produktutveckling i SM och kom tvåa. De trodde att det bara var de som såg behovet, men intresset var stort. Senare köpte Företaget POC upp Skikks.

PODD Lyssna på Helenas historia
Läs mer om Helena

Nyheter

 • UF-alumner från Sundsvall är Årets Företagare

  Sverige Bröderna Mohammad och Hamid Khanahmadi drev UF-företag i gymnasiet. Nu har de prisats för sitt entreprenörskap.
 • Roliga läromedel i grundskolan

  Sverige Hon ser det som självklart att man kan lära barn att tänka på entreprenörskap. - Det går alldeles utmärkt, säger Lidingöläraren Christina Forsgren som jobbat med Ung Företagsamhets läromedel i grundskolan.
 • Niklas Adalberth: Jag tror på Ung Företagsamhet

  Sverige Han var med och skapade Klarna och grundade Norrsken Foundation. - Entreprenörer kommer med nya idéer och sätt att lösa olika problem som i förlängningen driver samhället framåt, säger Niklas. Därför tror han på Ung Företagsamhet.
 • Forskning slår fast: UF-företagande positivt

  Sverige Steven Hunter Lindqvist har skrivit en licentiatuppsats om Ung Företagsamhet. Resultatet? Att driva UF-företag ger en lång rad fördelar för ungdomarna.
 • Han driver globalt företag. Startade med UF-företag

  Sverige Alan hjälper miljontals människor över hela jorden att se vem som ringer genom sin app Truecaller. Han började med UF-företag på gymnasiet i Kungsängen.