Knäckte koden med Ung Företagsamhet

Hennes företag hittar sponsorer för att kunna finansiera skidåkningen och skidläger för ungdomar. Möt Helena Rapaport.

2018-02-05

Sverige

Grunderna i företagande lärde sig Helena Rapaport på Åre skidgymnasium genom att hon drev ett UF-företag.

- Jag och min klasskompis åkte båda mycket skidor och lift. Vi startade UF-företaget Skikks. Produkten var en plasttriangel som sätts framför bindningen och fungerar som skydd mot stavspetsarna när man lutar sig mot skidorna i liften.

Deras UF-företag tävlade för Årets produktutveckling i SM och kom tvåa. De trodde att det bara var de som såg behovet, men intresset var stort. Senare köpte Företaget POC upp Skikks.

PODD Lyssna på Helenas historia
Läs mer om Helena

Nyheter

 • Guldregn på SM i Ung Företagsamhet 2018

  Sverige Under SM i Ung Företagsamhet den 17 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag, MerchSweden UF från Grillska gymnasiet i Västerås.
 • Glittrig invigning av SM i Ung Företagsamhet

  Sverige Onsdag 16 maj invigdes SM i Ung Företagsamhet 2018 på Stockholmsmässan med nästan 800 UF-företagare från hela landet i publiken. På scen var bland andra Prins Daniel, näringsminister Mikael Damberg och juryn för SvD Affärsbragd. Invigningen hade 8 000 visningar under livesändningen på Facebook @ufsverige.
 • Ung Företagsamhet Sverige söker en målinriktad grundskoleansvarig

  Sverige Ung Företagsamhet är en ideell organisation som utbildar i entreprenörskap i grund- och gymnasieskolan. Nu söker vi dig som vill arbeta för att fler grundskoleelever får möjlighet att utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.
 • UF-företagare vann guld på Yrkes-SM

  Sverige UF-företagaren Anton Hasenstrauch från Alunda, Uppsala län, har vunnit guld i titeln VVS-montör på Yrkes-SM 2018.
 • Dags för årlig föreningsstämma

  Sverige Den 17 maj är det dags för årsstämma för alla medlemmar i föreningen Ung Företagsamhet i Sverige.