Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Framtidsdag
Fr

Framtidsdag

Under måndagen på höstlovet välkomnade vi tillsammans med MTMNH grundskoleaktiva till en inspirerande Framtidsdag!

Dagen inleddes med information från oss och MTMNH där deltagarna fick en grundläggande koll på vad våra organisationer står för och vilken vision vi arbetar efter. Därefter följde kreativa workshops för de kommande timmarna.

Lärarna fick ta del av Makerbussens innehåll och prova på att bygga sin egna prototyp. De fick också följa med UF-tåget på Entreprenörskapsresan där vi gjorde korta stopp i alla våra läromedel. Här fick de bygga egna samhällen, testa sina entreprenöriella förmågor under tidspress och vi avslutade med ett quiz på tema Nobel som är en av våra tilläggsaktiviteter och just nu högaktuellt. Dagen avslutades med en föreläsning om AI och framtidens undervisning. 

"Entreprenöriella förmågor är viktigt att träna tidigt, genom våra läromedel går det göra på otroligt många roliga vis - som att skapa i lego"
säger Veronica, regionchef på UF Kronoberg.

Ung Företagsamhet erbjuder läromedel för grundskolans alla årskurser och om ni är intresserade och vill veta mer är ni varmt välkomna att kontakta oss. Vi vill utveckla samarbetet med våra grundskolor, både genom workshops och specifika insatser i skolorna men också genom ett bredare samarbete.

Här kan du läsa mer om vilka läromedel vi erbjuder. Kontakta oss gärna!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.