Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Plantkit UF - Månadens UF-företag i Oktober

Plantkit UF - Månadens UF-företag i Oktober

Stort grattis säger vi till Plantkit UF som kammar hem årets första upplaga av ”Månadens UF-företag”.

Plantkit UF består av fyra engagerade elever som går andra året på teknikprogrammet på Teknikum i Växjö; Sofia Persson - VD, Noah Sassner - ekonomiansvarig, Jakob Bringander - designer, och Johan Sundin - webbmaster.

UF-företagets affärsidé är att erbjuda ett odlingskit för nybörjare som innehåller instruktioner, och allt man behöver för att komma igång med sitt odlande. Det kommer att finnas två olika kit att välja mellan - ett för grönsaker, och ett för kryddor. Utseendet på odlingskitet är dessutom valbart och just nu kan kunden välja mellan ett stilrent kit i svart, eller ett i en neutral träfärg. Förhoppningen med de valmöjligheter som ges, är att produkten ska passa alla olika typer av hushåll och människor.

Sofia berättar att affärsidén grundar sig i den klimatkris vi befinner oss i: ”Vi vill göra det möjligt för alla att dra sitt strå till stacken – för ska vi lösa klimatkrisen måste vi göra det tillsammans. Såklart kommer vårt UF inte lösa problemet, men vi hoppas kunna inspirera våra kunder till att göra mer för klimatet”. UF-företagets vision är att ersätta de långväga grönsakerna och kryddorna mot den du skördar från ditt fönster.

Uppstarten har dock inte varit en spikrak väg framåt för Plantkit UF, utan de har redan hunnit stöta på några motgångar. Det var exempelvis inte helt solklart att det var just odlingskit som UF-företaget skulle ägna sig åt. Här fick de ställa sina olika idéer emot varandra och väga fördelarna mot nackdelarna.

Plantkit UF har som målsättning att delta på minst en mässa, att vinna en tävling, samt att sälja 100 produkter innan UF-året är slut. UF-företaget går in i oktober månad med mycket energi och med en stor förhoppning om att kunna dra igång med produktionen på riktigt. De ser även fram emot att besöka sin värdefulla rådgivare Anette i hennes egen trädgård, och få ta del av hennes kunskap inom odling.

Vill du se mer av Plantkit UF eller kanske köpa ditt alldeles egna odlingskit? Spana in deras instagram.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.