Länsförsäkringar Skaraborg

- stolt värd för E-week 2021!

Kunskap i ekonomi är betydande både i det lilla och det stora, dels för dig som student och även senare i vuxenlivet då det kanske blir dags att starta företag.  Vi på Länsförsäkringar Skaraborg är med som huvudpartner till UF Skaraborg, och i samband med E-week är det självklart för oss att vara E-week-värd och tävlingsvärd. Det är vi för att vi ser UF:s verksamhet som betydande där ungdomar får både kunskap och praktisk erfarenhet att driva företag som i framtiden bidrar till ökat företagande i Skaraborg.

Länsförsäkringar Skaraborg stöttar dig inför och efter studenten
Länsförsäkringar Skaraborg stöttar dig som student och ung vuxen genom partner till UF och hjälp med ekonomi och försäkring.

Hur får man studiemedlet att räcka hela månaden?

Det bästa sättet att veta hur mycket pengarna räcker till är att ställa upp en enkel budget. Skriv ner dina fasta kostnader (återkommande kostnader som du inte kan påverka, typ hyran och busskort) och gör sedan en uppskattning av de rörliga kostnaderna (luncher, studiemedel etc). Går budgeten ihop är det jättebra, gör den inte det måste du antingen dra ner på de rörliga kostnaderna eller skaffa dig en extrainkomst.

När budgeten väl går ihop kan ett bra tips vara att göra en veckobudget. För varje vecka vet du då hur mycket pengar du kan göra av med. Det kan vara ett sätt att få pengarna att räcka hela månaden.

Spartips för dig som student

Har du möjlighet att bo kvar hemma under studenttiden, kan du spara mycket pengar på det. Det de flesta märker när de så småningom flyttar hemifrån är hur dyrt det är med alla vardagliga saker som exempelvis hushållspapper och ost. Ett bra tips är att ha med matlådor och utnyttja studentrabatter och att kanske ha hemmafester med kursarna istället för att gå ut. 

Vill du lära dig mer om privatekonomi?

Välkommen till Länsförsäkringars sparskola! I sex korta filmer med vår privatekonom Emma får du lära dig det viktigaste om din ekonomi.