Vem som helst kan driva företag!

- Det är inte så himla krångligt att driva företag. Alla kan göra det så länge man har en idé man tror på, säger UF-alumnen Lina.
LÄS MER

Lina Thunberg är affärskvinnan som driver bolaget Anyhere och säljer pyjamasar som är så snygga att du kan öppna ytterdörren i dem. Tankarna kring att starta företag fick hon efter att ha drivit Harmoni UF på Hässleholms Tekniska Skola.

- Det är inte så himla krångligt att driva företag. Vem som helst kan göra det så länge du har en idé du tror på och är villig att satsa på den, säger Lina.

För att inte tappa marginaler och kunna lansera i sin egen takt säljs pyjamasarna idag endast via deras hemsida Anyhere.se, tillsammans med kompanjonen Hannah Molin.

- Hannah och jag är extremt olika. Hannah detaljorienterad och fokuserar på varumärke och produktutveckling. Jag är visionär och ser till siffrorna i e-handeln för att kunna skala upp, säger Lina.

Hannah och Lina träffades på Löwengrip, Isabella Löwengrips skönhetsföretag, under de fyra åren de jobbade där tillsammans.

- Att jobba på Löwengrip var otroligt lärorikt. Det var som att fortsätta UF-året fast i fyra år till. Jag hade aldrig vågat söka mig dit om det inte vore för att Ung Företagsamhet gav mig mot till att kasta mig ut. Under UF-året fick jag upp ögonen för entreprenörskap och bolagsbygge, idag är det ett av mina största intressen, säger Lina.

PODD: Lyssna på min historia

Ung Företagsamhet gör skillnad.

Jag vill också driva UF-företag!

Fakta Lina

Namn: Lina Thunberg

Kommer från: Hässleholm

Aktuell: UF-alumn och grundare av Anyhere

Ung Företagsamhet erbjuder utbildning i företagande på gymnasiet.

UF-företagare startar fler företag, får högre inkomst och blir oftare chefer. Dessutom visar forskning att de lättare får jobb senare i livet.