Jag tror på Ung Företagsamhet.

- Entreprenörer är viktiga eftersom de kommer att lösa många av problemen tack vare tekniska innovationer. Dessutom kommer de flesta nya jobben från nystartade företag, säger Niklas Zennström, grundare av Skype och Atomico.
Läs mer om Niklas

När jag studerade i Uppsala bestämde jag mig för att någon gång starta ett teknologibolag. Det tog dock lång tid innan jag vågade ta steget. Jag arbetade flera år inom Kinnevik och Tele2 innan jag och en kollega i början av år 2000 bestämde oss för att lämna karriärsjobbet och bli entreprenörer. Vi tyckte att vi hade lärt oss tillräckligt och det var dags att pröva vingarna. Något jag aldrig har ångrat.

Vår värld står inför flera stora utmaningar, vi använder till exempel alldeles för mycket av jordens resurser. Entreprenörer är viktiga eftersom de kommer att lösa många av problemen tack vare tekniska innovationer. Dessutom kommer de flesta nya jobben från nystartade företag.

När man är ung är man mest mottaglig och det är en bra tid att lära sig saker. Vi får mycket teoretisk utbildning i skolan och att komplettera det med entreprenörskap ger en mycket bra grund. Att tidigt få lära sig att ta fram en affärsplan, skapa ett företag, en produkt, sälja produkten och förstå hur svårt men kul och självförverkligande det är.

Därför tror jag på Ung Företagsamhet.

Jag vill veta mer om Ung Företagsamhet.

Fakta Niklas

Namn: Niklas Zennström

Bor: London

Gör: Investerar i start-ups genom sitt venture capitalbolag Atomico.

Brinner för: Att hjälpa entreprenörer lösa miljö- och hållbarhetsproblem med hjälp av tekniska innovationer.

Ung Företagsamhet 
utbildar unga i
entreprenörskap i skolan. 

Vi ger barn och ungdomar
möjlighet att träna och
utveckla sin kreativitet
och företagsamhet.