2015 års Anders Wall-stipendiater

Anders Wall Stiftelsens stipendium

Anders Walls Stiftelse delar ut ett stipendium till en UF-alumn som drev UF-företag läsåret 2018/19 för att uppmuntra fortsatt entreprenörskap och kreativt tänkande. Stipendiet är på 100 000 kronor är tänkt för stipendiatens fortsatta entreprenörsresa.

Sverige


2019 - ansökan öppen. 

Vi söker efter dig som...
- drivit UF-företag under det gångna UF-året 18/19 och fått ett intyg. För att ha en chans att bli årets stipendiat bör UF-företaget ha varit framgångsrikt. 

- bär entreprenöriella egenskaper och har visat ett stort engagemang under UF-året. Personlig mognad, hög kommunikativ och social kompetens samt förmågan att passa i nätverket för Anders Walls Stiftelses stipendiater, Wallumni.

- är en god ambassadör för unga entreprenörer i allmänhet och för Ung Företagsamhet i synnerhet. 

Juryn bedömer
Urvalet och den slutliga jurybedömningen sker både på faktorer som är kopplade till UF-företagandet och individuella egenskaper. I ansökan behöver du beskriva och ge exempel på:

  •  Kandidatens entreprenenöriella förmågor
  • Kandidatens affärsintresse
  • Kandidatens framtidsvisioner
  • Kandidatens ledaregenskaper
  • Kandidatens sociala kompetens
  • UF-företagets omsättning
  • UF-företagets affärsidé
  • UF-företagets årsredovisning
  • UF-året i sin helhet

Finalister och prisutdelning
Ett antal finalister tas fram och intervjuer med dessa kommer att ske onsdagen den 6 november i Stockholm. Notera att måste ha möjlighet att delta denna dag. Du får besked om du är finalist eller inte i slutet av oktober.

Summan för stipendiet är 100 000 kronorPengarna ska gå till stipendiatens fortsatta entreprenörsresa - tex studier eller startkapital för bolag.

Så söker du
Du söker enkelt via ett webbformulär senast söndagen den 20 oktober klockan 23.59. Du behöver logga in eller registrera dig som medlem i UF alumni (medlemskapet är gratis och gäller i ett år). UF-kontor uppmanas också nominera en eller flera UF-alumner till stipendiet via samma länk. Nominering kan endast ske från UF-alumn själv eller UF-kontoret. 

Du ombes lämna in följande i din ansökan:

1.    Beskrivning av kandidaten - exempel på vad kandidaten har uppnått under UF-året, färdigheter och egenskaper hen visat på samt varför kandidaten förtjänar stipendiet och om möjligt kandidatens framtidsvisioner. Max 1 A4 text.
(Du kan välja att komplettera personbeskrivningen med en videopresentation av dig själv. Videon får vara max 2 minuter lång.)

2.    UF-företagets årsredovisning

Ansök eller nominera här. 

Tidigare års vinnare

2019 - Jonatan Persson, Helios Innovations

2018 - Kimberly Clark, SHELLTER UF

2017 - David Fant, Just Football

2016 - Patrik Shields, Naimakka

2015 - Hanna Jörnhammar, Lin Living

2014 - Amine Mehmedi, Rosengård inifrån UF

2013 - Sandra Wik, Cut and Drive
2012 - Zlatan Bajric, Go Plus                        
2011 - Sammy Ben Abla, Adinbox
2010 - Caroline Kummelstedt